Obavijesti

Sport

Komentari 107

Babo zaplakao nakon poraza

Babo zaplakao nakon poraza

Uvijek ću se odazivati pozivu izbornika, jedini cilj u košarci mi je osvojiti medalju s reprezentacijom, rekao je Bojan Bogdanović koji je s navučenim dresom preko glave i u suzama napustio parket

VIDEO

Svima je teško, i sami igrači rekli su kako je poraz od Njemačke (86-76) u kvalifikacijama za OI u Splitu bio razočaravajuć. Sumorno okruženje nadvilo se nad hrvatskom košarkaškom reprezentacijom, ali jednom čovjeku je ipak najteže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Bojan Bogdanović je vukao koliko je mogao. Zakucavao, proigravao, gađao trice i nemoguće šuteve, držao nas na životu cijelo drugo poluvrijeme i na koncu stigao do 38 poena. Srušio je vlastiti učinak u dresu reprezentacije, ali to mu je bilo zadnje na pameti.

Pogledajte Babino monstruozno zakucavanje preko Voigtmanna
Pogledajte Babino monstruozno zakucavanje preko Voigtmanna

Nakon što je sudac odsvirao kraj u dvorani prepunoj navijača osjećao se sam. Tako blizu, a tako daleko. Na korak od velikog natjecanja baš u trenutku kada je u najboljoj formi karijere, kada briljira u dresu Utaha i kada konačno imamo glavnu facu u košarci zbog koje vrijedi sjesti pred male ekrane pa navijati za naše.

Babo: Hvala Torcidi i publici, ali ovo je bilo veliko razočaranje
Babo: Hvala Torcidi i publici, ali ovo je bilo veliko razočaranje

Navukao je dres preko glave hodajući po parketu kao da je sam. Spustio je ovratnik, a suze su zasvjetlucale pod reflektorima Spaladium Arene. Pognuo je glavu pa rukom prekrio lice. U tom trenutku nikakav NBA nije mogao nadomjestiti što je toliko htio. Bez riječi, uplakan i tužan ušao je u tunel i otišao.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Bojan je odličan. Ostavio je srce na terenu kao i svaki put. On mora biti primjer svima. Strašan je borac i igrač. Ja se nadam da će on još imati dosta godina ispred sebe kvalitetne igre i da će pomoći reprezentaciji - govorili su njegovi suigrači iz reprezentacije nakon poraza uz pomalo grižnje savjesti znajući da je Babo dao sve, a da je nedostajao još netko tko bi povukao uz njega.

Bogdanoviću su 32 godine. Igra sezonu života u formi kakvu dugo vremena neki hrvatski košarkaš nije imao. Odlazak na Olimpijske igre bio bi mu nagrada za sve što je dao hrvatskoj košarci, kao jedan od onih kojeg nikada nije boljela glava, koji nikada nije bio umoran, imao privatnih problema ili privatnu karijeru stavio ispred reprezentacije.

Basketball - Germany - Croatia

Babo je zaslužio veliko natjecanje i ostaje nada kako ovo nije bio posljednji vlak. Sljedeće Olimpijske igre su za tri godine kada će Bogdanović imati 35 godina. 

- To je daleko, ja se nadam da će me ozljede zaobići i da ću biti dovoljno dobar da igram za Hrvatsku. Nemam po tom pitanju puno dodati, ima nas dosta starijih, možda je nekima od nas ovo posljednje natjecanje. Uvijek ću se odazivati pozivu izbornika, jedini cilj u košarci mi je osvojiti medalju s reprezentacijom - zaključio je Bojan.

Bojan Bogdanović danas je ubacio čak 38 poena, odnosno polovicu svih koševa koje je Hrvatska zabila te je imao ukupno dva skoka. Potrošio je 19 šuteva iz igre te je 14 slobodnih bacanja. Hezonja je zabio 14 poena i dodao šest skokova, Žižić je zaslužan za pet poena i šest skokova, a junak utakmice protiv Tunisa Pavle Marčinković zabio je dvije trice.

Darko Planinić ubacio je dva poena. Nakon vodstva Njemačke, Planinić je zaustavio njihovu seriju i smanjio zaostatak. Bogdanović i Hezonja individualnom kvalitetom održavali su Hrvatsku na životu. Nakon Babine trice sijevnule su i dvije Hezonjine s četiri slobodna bacanja za izjednačenje 43-43. U tim je trenucima živost u igru hrvatske reprezentacije unio Maričinković nakon čega je prije odlaska na odmor za vodstvo zabio Bogdanović. U prvom dijelu Babo je ubacio 20, Hezonja 12 od čega deset u samoj završnici. 

 

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Hrvatska - Njemačka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja