Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

'Bahat je i bezobrazan, neće se tako ponašati prema meni...'

Nije ovo meni bio životni cilj da budem sedmi. Meni je cilj da budem na postolju, da pobjeđujem svjetske kupove. Ovo je tek jedna sitnica koju sam napravio, rekao je Filip Zubčić...

Alpine Skiing - Giant Slalom
Foto: STEFAN WERMUTH
18 komentara

Filip Zubčić je ove sezone apsolutno fantastičan. Bio je drugi u Adelbodenu u veleslalomu što mu je bilo prvo postolje u karijeri, a bio je još i triput među TOP deset u veleslalomu. Godinama smo znali da je specijalist u toj disciplini, a ove sezone je pokazao da se može nositi s konkurencijom i u slalomu. Bio je u Leviju 16., a u Adelbodenu i Wengenu je bio 18.

U Švicarskoj je briljirao u slalomu, ali je imao i jednu neugodnost. Naime, verbalno se sukobio s jednim od najboljih skijaša današnjice Henrikom Kristoffersenom. 

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Skijaši su pregledavali stazu uoči druge vožnje, a onda je na Filipa naletio Norvežanin koji mu je u bahatom stilu rekao: Nalaziš se na usranoj stazi.

Naravno, naš Zubčić mu nije ostao dužan.

Alpine Skiing - Giant Slalom | Autor: STEFAN WERMUTH Foto: STEFAN WERMUTH

- Taj je dečko dosta bezobrazan i bahat. Meni užasno na živce takvi ljudi koji misle da su iznad svih ostalih. Ja mu sigurno neću tolerirati da bude prema meni bezobrazan. Na tom ogledu staze svatko ima jednako pravo, a to što je on možda vrhunski skijaš ne daje mu pravo da maltretira ljude oko sebe - rekao je Zubčić za Novu TV.

Nastavio je o puno vedrijim temama, a to je o svome cilju u sljedećem dijelu sezone.

- Nije ovo meni bio životni cilj da budem sedmi. Meni je cilj da budem na postolju, da pobjeđujem svjetske kupove. Ovo je tek jedna sitnica koju sam napravio.  Meni je uvijek bio cilj u veleslalomu uzeti taj mali kristalni globus. I uvijek mi je kao malom veleslalom bio najdraži i na kraju sam uspio u veleslalomu prvo uzeti to postolje. Vidim da se u veleslalomu mogu boriti u vrhu i idemo vidjeti koliko daleko mogu doći - kazao je Zubčić.

ALPINE SKIING - FIS WC Adelboden | Autor: GEPA pictures/ Matic Klansek Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Za njega nema previše odmora, skijaši se već nalaze u Kitzbühelu, a Filip će u nedjelju voziti slalom i loviti još jedan solidan plasman u toj disciplini. 

Naši partneri pišu
Message