Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bajka iz danskog Herninga: Valter i Stivi obranili Hrvatsku

Bajka iz danskog Herninga: Valter i Stivi obranili Hrvatsku
1

GLAVNI "KRIVAC" Za sve je zaslužan Valter Matošević. Zbog njega golmani u Zametu već 20 godina imaju poseban status, kaže junak kvalifikacija za Rio Ivan Stevanović

VIDEO

Jesam li se odmorio? Ma jesam... Mali me probudio već u sedam, nema uz njega spavanja, sa širokim osmijehom rekao je čudesni Ivan Stevanović, hrvatski olimpijski junak.

“Mali” je sinčić Vigo, simpatičan dječak, preslikani tata, sličnost je nevjerojatna. Od petka do nedjelje Vigo je navijao, iako s dvije godine ne može još biti svjestan koliki je tata frajer.

- Jednostavno su se posložile neke stvari, neke lopte te pogode, nešto obraniš i to je to - govori ovaj neshvatljivo skroman 33-godišnjak, iako je idealno vrijeme da, recimo, postane bahat.

Prestar za bahatost

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ha, ha, ništa od toga. Možda da sam deset godina mlađi... - kaže Stivi.

U Herningu je bio briljantan, izludio je Norvežane u ključnoj utakmici, razoružao ih već u prvih 15 minuta, već tad je bilo jasno da Rio ne može pobjeći.

- Odlično smo otvorili utakmicu, naplatili smo dobru obranu na startu i nakon toga je doista sve bilo puno lakše - opet Stivi nesebično stavlja momčad ispred sebe.

Njegova priča je gotovo filmska. Anonimac do 33., a onda zvijezda - prava, istinska. Nacija ga obožava. Predugo je bio u drugom planu, u svom Zametu je godinama branio i čekao šansu za veliku scenu. I dočekao.

Temelj bez kojeg ne ide

- Velike tu zasluge ima Valter Matošević. On mi je dao osnove kad sam sa 16 godina došao u Zamet. Renato Sulić i ja smo djeca Trsata, ali dolaskom u Zamet i kroz rad s Matoševićem dobio sam temelj bez kojeg ne možeš - zahvalan je Stivi čovjeku koji mu je gotovo 20 godina poslije trener u reprezentaciji.

- Radili smo skupa nekih godinu dana, kad sam se iz Zagreba vratio u Zamet, ali vidio sam odmah da je veliki potencijal. Zbog visine, brzine, konstitucije tijela... Imao je rupu u razvoju, ali sad je u najboljim golmanskim godinama i još će dugo biti na ovoj razini. Ima mirnoću, hladnoću, pozitivnu energiju, nema kod njega euforije nakon obrana, ali ni padova nakon što primi gol. I to je njegova velika kvaliteta - kaže Matošević.

REUTERS/PIXSELL

A Stivi uživa u trenutku. Ni supruga se ne ljuti što ga nema doma, razumije da je ovo sezona koja će se pamtiti. Iako je ritam ubitačan.

- Trening je već u ponedjeljak popodne, u utorak je Kup, u subotu Umag, pa dolazi i Pariz... Kad sezona završi, brzo će početi i pripreme za Rio, ali valjda ću uspjeti par dana pobjeći na Krk. To je moja baza, u Puntu, kod none i dede, ondje se najbolje napunim energijom - kaže Stivi, golman kakvog smo godinama tražili. I konačno ga pronašli. Samo neka potraje, zaslužio je...

  • 17 OBRANA sakupio je Stivi protiv Norvežana, a uz devet protiv Danske kvalifikacijski turnir završio je s 26 obrana
  • 34 GODINE napunit će Ivan Stevanović 5. svibnja, a s 33 je debitirao za Hrvatsku na velikom natjecanju
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu