Sport

Komentari 4

Baka (74) zaigrala kvalifikacije ITF turnira, protivnica je razbila

Baka (74) zaigrala kvalifikacije ITF turnira, protivnica je razbila

'Prije nego što smo izašle na teren vidjela sam popis i nisam se obazirala, nisam bila svjesna. Trener mi je ukazao na njezine godine. Mislila sam da je to neka šala ili podvala', rekla je protivnica vremešne bake Gail (74)

Kad je Tiphanie Fiquet (20), trenutno 796. igračica svijeta vidjela listu za kvalifikacije za ITF turnir vrijedan 25,000 dolara, nije se previše obazirala na ime Gail Falkenberg. Ali onda se u sve umiješao njezin trener.

- Prije nego što smo izašle na teren vidjela sam popis i nisam se obazirala, nisam bila svjesna. Trener mi je ukazao na njezine godine. Mislila sam da je to neka šala ili podvala... Na terenu sam se osjećala malo loše jer sam prije meča vidjela kako ima problema s izlaskom iz automobila i hodanjem pa joj nisam htjela u potpunosti pokvariti zabavu - rekla je za Tennis Actu mlada tenisačica.

Došla je na teren i, očekivano, sa 6-0, 6-0 'pomela' vitalnu bakicu koja ne želi odustati od svoje ljubavi. Tenisom se počela ozbiljnije baviti tek s 38 godina, a do 40. je uspjela doći do 360. mjesta na svijetu. Devedesetih godina prošlog stoljeća je trenirala teniske timove na Sveučilištu na Floridi.

Čak je 1988. uspjela proći jednu kvalifikacijsku rundu na Australian Openu, a kasnije te godine je u Orlandu igrala protiv 'neke' Jennifer Capriati od koje je izgubila 7-6, 6-4 u teškom meču koji se igrao tri sata. 

- Odigrale smo meč i dobro se zabavile. Razgovarale smo poslije svega, jako je strastvena - zaključila je Fiquet o starijoj protivnici.

Rijetki su videozapisi na kojima se vidi kako igra gospođa u trećoj životnoj dobi, a jedan od njih je onaj kad je igrala prije pet godina protiv danas 72. igračice svijeta Taylor Townsend i izgubila 6-0, 6-0.

Najčitaniji članci