Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hajduk uoči derbija Sv. Duje: Samo da nam Čop ne zabije...

Hajduk uoči derbija Sv. Duje: Samo da nam Čop ne zabije...
1

Radujem se Čopovim dobrim igrama, samo da nam ne zabije gol u derbiju, to ne bi bilo dobro, nasmijao se Balakov na presici kojom je najavio utakmicu sa Splitom

VIDEO

Trener Hajduka Krasimir Balakov odlično je raspoložen uoči gradskog derbija ili derbija Sv. Duje, kako ga neki vole nazivati. Posebno ga raduje samopouzdanje i kreativnost koje su njegovi igrači pokazali protiv Zagreba što procjenjuje velikim korakom naprijed.

- Ovo je za nas utakmica kao i svaka druga. Odigrat ćemo je najkvalitetnije što možemo i nadamo se pobjedi.

I domaći trener Bašić najavljuje osvajanje tri boda, a Balakov je siguran u sebe i svoje igrače.

- Vidjet ćemo poslije utakmice, ne zamaram se Splitom, samo nama i bit ću zadovoljan ako ćemo igrati kao i do sada. Na papiru smo favoriti, ali to treba pokazati i na terenu.

Koliko Balakov dobro ponaje prilike u Hrvatskoj svjedoči i njegova opservacija o Splitu kao prijateljskom klubu.

- Tako su govorili i prije Zadra, da je to naš prijateljski klub, a dvije godine ih nismo pobijedili. Nema tu puno priče, idemo po pobjedu i to je filozofija koju mora imati svaki igrač Hajduka u svakoj utakmici. Mi i protiv Barce, i Dinama, i svakog drugog idemo na pobjedu, a hoćemo li uspjeti, to je drugo pitanje.

Balakov je na početku sezone presudio da Čop nema mjesta u ovoj momčadi Hajduka pa je mladi napadač otišao u Split, proigrao i redovito zabija.

- Radujem se što igra dobro, jer nikad nisam rekao da nije dobar igrač. Nažalost za njega, bila je prevelika konkurencija i ne bi dobio pravu priliku. Radujem se njegovim dobrim igrama, samo da nam ne zabije gol u derbiju, to ne bi bilo dobro - nasmijao se Balakov.

'Bolje da se koncentriram na rad nego na Šimunića'

Premda u klubu vlada pravi zavjet šutnje kada je u pitanju Šimunić Balakov se nije libio govoriti na tu temu.

- Ne treba govoriti o Šimunićevim kvalitetama, o tome sve zna cijela Europa - rekao je Balakov i okrenuo na šalu:

- Nisam se čuo s njim, nemam vremena jer mi je puna glava obaveza. Čeka me Split, Dinamo, vidjet ćemo što će biti za par dana, bolje da se ja koncetriram na rad nego da gubim vrijeme na druge stvari - rekao je trener koji Šimunića poznaje i osobno.

Štoviše, osim zajedničkog menadžera zajedno su igrali i na humanitarnom golf turniru. Na pitanje kakav je Joe golfer, Balakov se samo nasmijao i ostao zakopčan do grla, čak i na konstataciju novinara kako je on igrao u A skupini turnira, a Joe u B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti