Obavijesti

Sport

Komentari 75

Baldasar uopozorava: Gradu prijeti blokada zbog Hajduka

Baldasar uopozorava: Gradu prijeti blokada zbog Hajduka
1

Marin Brbić se nada da će skupiti dio novca za kredit, a Grad zbog toga može doći u blokadu, to je ukupno četiri posto našeg godišnjeg proračuna, rekao je Baldasar

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar upozorio je kako bi račun Grada Splita uskoro mogao biti blokiran zbog kredita od 30 milijuna Hajduku koji uskoro stiže na naplatu. 

Krajem listopada Hajduk bi trebao uplatiti prvu polovicu, a sredinom studenog za drugu, a sve još uvećano za dva milijuna kuna kamata. 

Kako je klub u gubicima, plaće se ne isplaćuju niti zaposlenicima, a niti igračima, vrlo je moguće da će dug pokriti Grad koji je, kako Baldasar poručuje, dao jamstva za kredit, a toliki novac nema.

- Ona matematika iz kluba da je dug Hajduka 43 milijuna kuna – to ne drži vodu! Dug je 88 milijuna kuna. Marin Brbić se nada da će skupiti dio novca za kredit, a Grad zbog toga može doći u blokadu, to je ukupno četiri posto našeg godišnjeg proračuna. Hajduk sve lošije funkcionira. Prošle godine operativni gubitak bio je 24 milijuna kuna, a preneseni 124 milijuna. Hajduk je radikalno smanjio s ovom Upravom troškove, ali on još generira troškove - rekao je Ivo Baldasar i dodao:

- Najrelevantnija mogućnost da se vrate dugovi je da klub dobije velikog financijera, sredstva Grada su za Hajduk nedostatna. Kako za mjesec i pol stižu krediti na naplatu, treba riješiti situaciju u Hajduku do Nove godine. Ako bi se išlo na referendum što učiniti s Hajdukom, izgubilo bi se još vremena, no, o tome odlučuje Gradsko vijeće – kazao je Baldasar.

Tematska sjednica Gradskog vijeća Splita bit će krajem rujna. Baldasar je govorio i o mogućem gašenju KK Splita koji grca u 50 milijuna kuna duga.

- Pitanje je otvoriti stečaj ili ići u predstečajnu nagodbu?! Možda se može krenuti od nule kao POŠK. Iako je moralno upitno, pravno je to čisto – komentirao je Baldasar.

Najavio je kako će se u četvrtak naći i s predstavnicima ASK-a o planiranim investicijama braće Slavena i Joze Žužula u Parku mladeži.

- RNK Split je voljan sjesti za zajednički stol s ASK-om i razgovarati. Vidjet ćemo što RNK Split želi i  nudi, a što ASK-a prihvaća ili ne. Gradu Splitu je u interesu imati poduzetnika, privatnika koji želi u sustavu javno-privatnog partnerstva taj dio urediti da bude moderni dio grada. Stadion je tamo još i  najbolji, jer okolo su najstrašnije kućice u kojima živi 60 obitelji – rekao je Baldasar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku