Obavijesti

Sport

Komentari 57

Bale zvijezda ljetnih transfera, Arsenal konačno nekog kupio

Bale zvijezda ljetnih transfera, Arsenal konačno nekog kupio
5

Završio je ljetni prijelazni rok. Englezi su po običaju bili najveći rastrošnici potrošivši čak 740 milijuna eura. Transfer Garetha Balea iz Spursa u Real najveći je u povijesti

VIDEO

Engleski klubovi od 1. srpnja do sinoć u 23:59 potrošili su 740 milijuna eura na pojačanja. Dva najskuplja posla obavili su Arsenal i Manchester United dovevši Mesuta Özila i Marouanea Fellainija.

Arsenalovi navijači bili su izvan sebe kad su saznali da im je Arsene Wenger konačno doveo pravog igrača i to ne besplatno. Poznata je politika londonskog kluba koji je dosadašnjih godina škrtario na pojačanjima. Ovaj put Arsenal je dao 50 milijuna eura za njemačkog Turčina što je najveći transfer u povijesti kluba.

- Jedva čekam zaigrati za Arsenal. Sviđa mi se Premiership, a posebno se veselim raditi s Arseneom Wengerom - rekao je Mesut Özil. 

Manchester United u zadnjim je sekundama prijelaznog roka doveo Marouanea Fellainija iz Evertona za 32,3 milijuna eura. Liverpool i Everton u jednom su danu doveli po trojicu igrača, "redsi" Tiaga Llorija (8,2 milijuna eura), Victora Mosesa (posudba) i Mamadoua Sakhoa (21,2 milijuna eura). 

Everton je kupio Jamesa McCarthyja (15,3 milijuna eura), Romelua Lukakua (posudba) i Garetha Barryja (posudba).

Mourinho doveo Eto'oa

Samuel Eto'o vratio se kod Mourinha. Kamerunac je stigao u Chelsea kao slobodan igrač. Chelsea je još doveo Williana iz Anžija za 38 milijuna eura, Andrea Schürrlea iz Leverkusena (21 milijun eura)...

Bale srušio Ronalda i izazvao ludnicu na Bernabeuu

Gareth Bale stigao je na Santiago Bernabeu gdje ga je dočekalo više od 20.000 navijača. Velšanin je potpisao za Real u najvećem transferu u povijesti. Real je za njega dao čak 100 milijuna eura čime je oboren dosadašnji rekordni transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real za 94 milijuna eura. 

Dovođenje Balea odgovor je Barceloni koja je za 57 milijuna eura na Nou Camp dovela Neymara.

Talijani puno manje trošili, Kaka se vratio besplatno

Englezi su apsolutni rastrošnici ovog prijelaznog roka. Talijani su prema njima amateri. Juventus je doveo Carlosa Teveza plativši ga "samo" 12 milijuna eura.

Napoli je kupio Gonzala Higuaina i Callejona od Reala. Talijanski klub za Higuaina je dao čak 40 milijuna eura, dok je za Callejona dodao još 10. 

Milan je Kaku 2009. godine prodao Realu za čak 70 milijuna eura, a četiri godine poslije Brazilac se vratio u Milan besplatno potpisavši ugovor na dvije godine. 

Od transfera u Italiji treba još spomenuti Fernanda Llorentea kojeg je Juventus još prije doveo, Adema Ljajića koji je iz Fiorentine prešao u Romu te Marija Gomeza, novog napadača Fiorentine.

Olympique platio 17 milijuna eura za Thauvina

Florian Thauvin prošle je godine bio francuski mladi igrač godine. Za ovog 20-godišnjaka Olympique je platio Lilleu 17 milijuna eura. 

U Njemačkoj Götze, Boateng i Mihtarjan

U Njemačkoj je Kevin Prince Boateng iz Milana prešao u Schalke (15 milijuna eura). Borussia je najvećim transferom u povijesti kluba dovela Mihtarjana iz Šahtara za 27,5 milijuna eura. Mario Götze još je ranije prešao iz Borussije u Bayern za 37 milijuna eura.

Najskuplji transferi ovog ljeta:

  • Gareth Bale 100 milijuna € (Tottenham - Real)
  • Edinson Cavani 64 milijuna € (Napoli - PSG)
  • Radamel Falcao 60 milijuna € (Atletico - Monaco)
  • Neymar 57 milijuna € (Santos - Barcelona)
  • Mesut Özil 50 milijuna € (Real - Arsenal)
  • James Rodriguez 45 milijuna € (Porto - Monaco)
  • Fernandinho 40 milijuna € (Šahtar - Manchester City)
  • Gonzalo Higuain 40 milijuna € (Real - Napoli)
  • Willian 38 milijuna eura (Anži - Chelsea)
  • Mario Götze 37 milijuna € (Borussia - Bayern)
  • Marouane Fellaini 32 milijuna € (Everton - Manchester United)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...