Obavijesti

Sport

Komentari 21

Balić: Ne bi bilo loše opet u finalu igrati s Francuskom...

Balić: Ne bi bilo loše opet u finalu igrati s Francuskom...
1

Uvijek ima šest, sedam kandidata za zlato, a na kraju ostanemo mi i Francuzi. Neka tako bude i ovaj put, kaže Ivano Balić. U Karlovcu se zasad vježba obrana

VIDEO

Sulić i Čupić gotovo sigurno su otpali za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, Gojun i Vori su bolesni. Ne mogu naši rukometaši bez komplikacija.

- Nažalost, uvijek nas prate pehovi, ali redovito iz toga izlazimo jači - kaže Igor Vori, koji se priključio pripremama tek jučer, kao i svi igrači iz njemačke lige.

I čim je stigao, propustio je prvi trening. Zbog upale grla mora odmarati.

Španjolci i Francuzi su sjajni, ali najopasniji su Skandinavci, uvjeren je Vori

- Bolje bi bilo da treniram nego da se ovako odmaram. Ali nadam se da je to sad iza mene - rekao je naš pivot.- Koliko možemo u Švedskoj? Možemo puno, ali pričom nećemo napraviti ništa, sve treba pokazati na terenu. Kvalitetu imamo, snagu imamo, ali ludo je i blesavo govoriti samo o zlatu. Ne smijemo se tako pripremati za turnir, svi treniraju i igraju. Španjolci dolaze motivnirani, igraju strašan rukomet, Francuzi su uvijek Francuzi, bez obzira na probleme s ozljedama, a najopasniji su Skandinavci. Danci koji praktički igraju doma, Šveđani koji i jesu doma... - dodao je Vori.

Ni Ivana Balića ne čude ozljede.

- Uvijek ima problema, tako i ovaj put. Ali nema veze, imamo dovoljno mladih koji mogu nadoknaditi izostanke - kaže Ivano, koji u glavi već ima scenarij za Švedsku:

- Uvijek ima šest, sedam momčadi koje mogu do naslova, a do kraja nekako dođu Hrvatska i Francuska. Ne bi bilo loše da tako bude i ovaj put. Nema pritiska, znamo što možemo i koje su naše kvalitete.

Reprezentacija uoči početka SP-a ide na turnir u Francusku, gdje će izbornik Slavko Goluža kroz dvije utakmice dobiti potpuniju sliku.

Ne osjećamo pritisak, znamo što možemo i koliko smo dobri, kaže Ivano Balić

- Te dvije utakmice dobro će nam doći da vidimo gdje smo. Uz odigravanje utakmica ćemo i trenirati, fali nam treninga i zato moramo iskoristiti svaki trenutak. Nemamo nikakav imperativ na tom turniru, ali želimo pobijediti bez obzira u kakvoj ćemo postavi igrati - kaže izbornik.

- Atmosfera je OK, iako ima nekih problema. Letvica je visoko postavljena, zato i težimo perfekciji - dodao je Goluža.

U njegovoj koncepciji sve počinje od obrane.

Kuća se gradi od temelja, a temelj je obrana, kaže izbornik Goluža

- Igračima iz koji su tek došli iz Njemačke moramo otkloniti neke navike iz kluba i što prije ih uklopiti u sustav igre na kojem ja inzistiram. Obrana i igra kroz polukontre u ovom je trenutku prioritet, napad ćemo ostaviti za kraj - rekao je Goluža pa pojasnio:

- Nemamo vremena da idemo u širinu, a igra se mora na nečemu bazirati. Odlučio sam se na obranu i polukontru, u napadu ćemo uvijek nešto napraviti. Imamo dovoljno individualne kvalitete. Kuća se gradi od temelja, a temelj je obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu