Obavijesti

Sport

Komentari 4

Banham: Da Morency nije pao i razbio glavu, sve bi bilo bolje

Banham: Da Morency nije pao i razbio glavu, sve bi bilo bolje
1

Frank Banham, najskuplji igrač Medveščaka, možda je odigrao posljednji susret za 'medvjede'. U intervjuu tjedna pričao je o svojoj karijeri, ovoj sezoni i budućnosti...

VIDEO

24sata: Predsjednik Gojanović rekao je da je polufinalna serija izgubljena u prvoj utakmici, u kojoj ste Vi i Joel zbog tučnjave dobili suspenzije. Osjećate li odgovornost zbog toga?

Žao mi je. Čim sam nakon tučnjave ušao u svlačionicu, znao sam da sam pogriješio. Shvatio sam da će me Austrijanci izbaciti iz igre. Bilo mi je teško kod 0-3 u zadnjoj utakmici, vrtio sam film iz prve utakmice u glavi i tako sam želio vratiti vrijeme.

24sata: Sve je navijače iznenadila ta Vaša rekacija jer se inače ne tučete. Zašto?

Kao mali bio sam žgoljav, a davao sam puno golova. Tad sam znao da ću u hokeju uspjeti zabijajući golove, a ne tukući se. Uostalom, veće mi je uzbuđenje dati gol nego nekog udariti.

24sata: Vjerujete li da bi s Joelom i Vama Medveščak osvojio naslov?

Svi igrači osjećali su da ćemo biti prvaci i zato je ispadanje za sve nas šok.

24sata: Ostajete li u Medveščaku?

Volim igrati u Medveščaku, no još nisam odlučio. Tijekom sezone pomislio sam da je možda vrijeme za završetak karijere. Fizički i mentalno bio sam potrošen i nikako nisam mogao prebaciti u petu brzinu. U drugom dijelu sezone sam uspio, pa vjerujem da mogu odigrati još jednu sezonu.

24sata: Mislite li da bi trebalo zadržati trenera Martyja Raymonda?

Njegov ostanak bio bi najveće pojačanje Medveščaka za iduću sezonu. Donio je sustavnost, napravio je sjajnu momčad. I najvažnije, uz njega smo dobili osjećaj da ne možemo izgubiti. Vjerujte, to je vrlo rijetko.

24sata: Kakav je trener Marty Raymond u svlačionici?

Ne viče često, a to je dobro. Ionako izgleda zastrašujuće. Bivši je policajac i nitko se ne usudi pisnuti. Odličan je govornik, motivator. Uvijek ima pozornost igrača dok govori.

24sata: Kakav je odnos Vas i Raymonda? U prvom dijelu sezone bacio Vas je u četvrtu navalu?

Rekao mi je tad: ‘Čuj, ne želim te osramotiti, ali loše igraš i moram te staviti u četvrtu liniju’. Nisam se naljutio, trebao mi je taj udarac po guzici. ‘Probudio sam’ se i vrlo brzo nakon toga vratio sam se u prvu navalu.

24sata: Zbog pijanstva je ove sezone Pascal Morency gotovo izgubio život. Kako je to utjecalo na momčad?

To je bio najteži udarac za momčad, možda i veći od ispadanja u polufinalu. Pascal nam je svima puno značio, bio je čovjek koji je sve nas čuvao na ledu. I druge momčadi igrale su drukčije s njim na ledu. Nisu nas puno dirali jer su znali da će onda morati odgovarati Morencyju.

24sata: Usprkos ispadanju navijači su vam pjevali i skandirali. Jeste li očekivali takvo što?

Znamo da nas navijači vole i očekivali smo pljesak, ali ne i ovacije. Hrvati su fanatici za sport, no taj se fanatizam lijepi i za nas. I mi se onda hranimo njihovom energijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom