Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Barakude' čeka težak zadatak protiv Japana: Evo gdje gledati

'Barakude' čeka težak zadatak protiv Japana: Evo gdje gledati

Hrvatska za izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva mora pobijediti Japance s 12 ili više pogodaka razlike pod uvjetom da Grčka mora pobijediti Njemačku

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas će u posljednjem kolu skupine B Svjetskog prvenstva s početkom u 18 sati snage odmjeriti s Japanom, a čeka ih nimalo lagan zadatak. 

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

'Barakudama' u Debrecenu za prolaz u četvrtfinale treba pobjeda od 12 ili više pogodaka razlike, može i 11, ali moraju zabiti minimalno 19 golova. I sve to pod uvjetom da Grčka pobijedi Njemačku. 

Prema najizglednijem scenariju, Japan će završiti na trećem mjesto što znači da bi Hrvatska i Grčka imale isti broj bodova pa bi o vodećoj poziciji odlučivali gol-razlika protiv trećeplasirane momčadi. U slučaju iste gol-razlike, gledat će se tko je zabio više golova protiv te momčadi. 

Izbornik Ivica Tucak upozorio je  da će morati igrati drugačije negoli do sada.

- To znači da ćemo pokušat odigrati sa dva napadačka trokuta, jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni - kazao je Tucak, te pojasnio:

- Ukoliko ćemo biti zgusnuti u napadačkoj formaciji tada ćemo biti u ozbiljnim problemima. Morat ćemo odvojiti ta dva trokuta, prvi trokut koji će prijem lopte od našeg vratara učiniti sigurnim prema toj drugoj liniji u kojoj ćemo tražiti da izoliramo našeg centra sa dvojicom bočnih igrača koji će ubacivati lopte u prostor.

Hrvatska s Japanom igra u 18 sati, a prijenos utakmice možete gledati na kanalu HRT2. 

Prvo mjesto u skupini nosi izravan plasman u četvrtfinale, dok će druga i treća reprezentacija razigravati za četvrtfinale.    

Pula: Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Italiju
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...