Sport

Komentari 43

Barca je totalni 'švorc': Izbacila talentiranog Austrijanca iz prve momčadi jer nema za bonuse

Barca je totalni 'švorc': Izbacila talentiranog Austrijanca iz prve momčadi jer nema za bonuse

Yusuf Demir idućih šest tjedana neće igrati u prvoj momačadi jer bi u tom slučaju došao do desetog nastupa u dresu Barcelona koja bi u tom slučaju morala Rapidu isplatiti deset milijuna eura

Austrijski nogometaš Yusuf Demir (18) ovog je ljeta došao na posudbu u Barcelonu iz bečkog Rapida, a do sada je odigrao devet utakmica. 

S obzirom na to da se nalaze u velikim financijskim problemima, Katalonci će do veljače Demira čuvati izvan stroja jer bi prema ugovoru morali platiti Rapidu deset milijuna eura u slučaju da Austrijanac odigra deset utakmica. 

Demir je do sada sveukupno odradio devet susreta u Ligi prvaka i La liga stoga bi u slučaju još jednog Barcelona morala platiti naknadu. 

Iako je austrijski nogometaš do sada briljirao na Nou Campu, klub zbog manjka sredstava želi izbjeći plaćanje naknade prije siječanjskog prijelaznog roka.

LaLiga - FC Barcelona v Espanyol

Barceloni više odgovara da se transfer od budžeta oduzme na ljeto sljedeće godine što znači da Demir neće konkurirati u prvoj momčadi sljedećih šest tjedana. 

Katalonci su poprilično potratili Demirov boravak u klubu te je od trećine odigranih utakmica na travnjaku proveo svega 15 minuta. Igrao je devet minuta u pobjedi protiv Levantea (3-0), nakon čega je na terenu u pobjedi nad Espanyolom u studenom proveo samo dvije minute. 

Unatoč financijskim brigama, Barca i dalje vuče ambiciozne poteze na tržištu transfera, a navodno su se sastali s kontroverznim agentom Minom Raiolom o potencijalnom dolasku napadača Borussije Erlinga Haalanda i veznjaka Uniteda Paula Pogbe.

Najčitaniji članci