Obavijesti

Sport

Komentari 32

Barça luduje zbog Fatija: Pa to što radi nikako nije normalno!

Barça luduje zbog Fatija: Pa to što radi nikako nije normalno!
10

Želimo da upozna sebe, da shvati da je ovo jako komplicirano, pokušao je objasniti trener Barcelone činjenicu da mu momak od 16 godina rješava derbije u prvenstvu. I već u njemu vide novog Messija

VIDEO

Nije lako bilo kome igrati za Barçu, pogotovo nekomu tako mladom kao što je Ansu Fati... Nije normalno da zabije pri prvom dodiru s loptom, a asistira pri drugom, rekao je Ernesto Valverde o Barceloninu čudu od djeteta.

Ansu Fati (16) oduševio je u subotnjoj pobjedi Katalonaca nad Valencijom 5-2 na Camp Nouu. Zabio je već u drugoj minuti na asistenciju Frenkieja de Jonga, a pet minuta kasnije on je bio dodavač De Jongu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Prvi je put bio u početnoj postavi i u 60 minuta zaradio je ovacije navijača. Sa 16 godina i 318 dana najmlađi je igrač koji je zabio i asistirao u jednoj utakmici španjolskog prvenstva u 21. stoljeću.

- Sve će doći u normalu. Želimo da upozna sebe, da shvati da je ovo jako komplicirano. Na svakoj poziciji igrat će onaj koji to zasluži, tu nema tajne. Treneri žele igrače koji su mladi i imaju energiju. Ansu ima kvalitete koje nam odgovaraju, vidjet ćemo kakav ima potencijal - dodao je trener Barcelone.

Mladog momka već su prozvali novim Lionelom Messijem, a Valverde ga želi zaštititi od previsokih očekivanja javnosti.

- Ne zanima me što uspoređuju početke Ansua Fatija s Messijevim počecima. Znamo da će jako napuhati balon, ali mi ćemo ga ispuhati. Naše je da zaštitimo igrača. 

Tko je Ansu Fati?

Mladi krilni igrač rođen je 31. listopada 2002., igra za Barcelonu B i ponajveća je nada iz La Masije. Najmlađi je debitant Barçe još od Vicentea Martíneza 1941. godine! Puno mu je ime Anssumane i dolazi iz Gvineje Bisau.

U Španjolskoj je uveden zakon da klubovi u prvoj ligi ne smiju bez pisane privole roditelja u sastav uvrstiti maloljetne igrače ako igraju kasnu utakmicu.

Barcelona je u drugom kolu La Lige protiv Betisa, kao i protiv Valencije, igrala od 21 sat, pa je klub trebao pristanak roditelja. Koji, dakako, nisu imali problema s tim, pa se Ansu našao na klupi uz Rakitića, Umtitija, Vidala..., a u 12 minuta na terenu imao je nekoliko dodira s loptom.

La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia

- To mi je najsretniji dan u životu. Kad mi je Ansu rekao da ga je Valverde pozvao, i žena i ja počeli smo plakati. A kad je ušao u igru, bili smo u oblacima i samo ponavljali "Nemoguće, nemoguće..." - rekao je za COPE njegov otac Bori Fati, pa ispričao životnu priču:

- Moj je sin došao u Španjolsku kad mu je bilo šest ili sedam godina, ja sam već bio ovdje i nisam ni znao da igra nogomet, koliko je dobar. Oduševio je sve. Bili smo u Sevilli, a onda mi je Real Madrid ponudio bolje uvjete za sina nego Barça, ali odlučili smo se za Barcelonu jer ljudi iz kluba došli su nam kući s ugovorom i uvjerili me. Sevilla se naljutila, htjeli su da potpišemo ugovor s njima, i moga su sina kao 9-godišnjaka izbacili iz momčadi i ostavili bez utakmica godinu dana!

Reprezentacija?

- Ansu kaže da želi igrati za Španjolsku...

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani