Sport

Komentari 2

Barca mora registrirati Gavija inače može ostati bez njega!

Barca mora registrirati Gavija inače može ostati bez njega!

Prema ugovoru koji je potpisao u rujnu, Barcelona ga mora registrirati najkasnije zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka, jer ako to ne učini, njegova otkupna klauzula pala bi s milijarde na 0 eura

Pablo Martin Paez Gavira, poznatiji kao Gavi, standardni je član prvih 11 Barcelone, ali i španjolske reprezentacije, premda mu je tek 18 godina. 

O njegovim kvalitetama nepotrebno je trošiti riječi, prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura, no Barcelona ga ne planirati prodati niti će vjerojatno ikada. Međutim, zbog financijskog fair-playa mogla bi ostati bez njega, a da ne zaradi ni centa!

Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

Naime, Marca piše da će Barcelona ovog utorka Gavija moći registrirati kao prvotimca, međutim registracija može biti stavljena na čekanje ako LaLiga uloži žalbu i pobijedi na sudu. Tada bi se registracija poništila i stvorio nered jer prema ugovoru koji je igrač potpisao u rujnu, Barcelona ga mora registrirati najkasnije zadnjeg dana prijelaznog roka, jer ako to ne učini, njegova otkupna klauzula pala bi s milijarde na 0 eura. Gavi bi stoga mogao besplatno otići u bilo koji klub.

Ipak, u Barceloni su optimistični. Iz kluba uvjeravaju da su ispunili sve potrebe uvjete da Gavi i službeno postane prvotimac. Ne i LaLiga, koja je prije nekoliko dana odbila registraciju.

LaLiga - Girona v FC Barcelona

- Prioritet je da važan igrač poput njega bude osiguran. Vrlo je zadovoljan i sretan ovdje - kazao je Xavi uoči utakmice s Betisom.

Najčitaniji članci