Obavijesti

Sport

Komentari 134

Zabio je dva i asistirao: Messi sredio Espanyol, debi Turana

Zabio je dva i asistirao: Messi sredio Espanyol, debi Turana
13

Barca je u temperamentnoj utakmici slavila protiv Espanyola 4-1. Messi je zabio dva puta zabio i asistirao, a Espanyol je završio utakmicu s dva igrača manje

VIDEO

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja dočekala gradski rival Espanyol na Camp Nou. Na utakmici je debitirao Arda Turan igravši od prve minute, a kasnije je ušao i Aleix Vidal. Ivan Rakitić je ušao u drugom poluvremenu, a Barcelona je slavila 4-1. Definitivno prvo ime utakmice je bio Lionel Messi.

Sve je odlično krenulo za Espanyol. Momčad iz Barcelone je povela već u 9. minuti preko Felipea Caiceda . Velika je to stvar za Espanyol pošto imaju gol u gostima za uzvratnu utakmicu.

No veselje navijača Espanyola nije dugo trajalo. Samo četiri minute kasnije Barcelona se vratila odličnim ulaskom Messija iz drugog plana. Andres Iniesta je sjajno asistirao za Argentinca, koji je izbio sam pred golmana i poravnao rezultat na 1-1.

Utakmica je tekla očekivano. Barcelona je napadala, Espanyol se branio i igrao na kontra napade, ali bezuspješno. U 44. minuti Lionel Messi je svojim drugim golom, prekrasnim slobodnjakom s 25 metara od prečke, zapečatio sudbinu Katalonaca, a na 3-1, na asistenciju Lionela Messija, je povisio Gerard Pique na početku drugog poluvremena. Zanimljivo, od zadnjih pet Piqueovih golova tri mu je asistirao Messi.

VIDEO
VIDEO
VIDEO

U 67. minuti debitirao je još jedan igrač Barcelone - Aleix Vidal , koji je stigao kad i Arda Turan, ali nije imao pravo nastupa zbog Uefine kazne. U igru je, zajedno s Vidalom, ušao i naš Ivan Rakitić , koji i nije imao previše posla pošto je samo 15 minuta kasnije Espanyol ostao bez dva igrača. Prvo je Perez dobio drugi žuti karton, a zatim je Diop dobio izravni crveni.

Do kraja utakmice Messi je stigao još jednom asistirati. Prekrasno je proigrao Neymara , koji je zabio za konačnih 4-1.

VIDEO

Derbi Barcelone uvijek je napet i temperamentan, a to dokazuje i činjenica da je na utakmici bilo čak 12 žutih i dva crvena kartona. Barcelona ima veliku prednost pred uzvrat za tjedan dana, ali gol u gostima Espanyola i činjenica da se u derbiju sve može dogoditi ostavlja sve otvoreno. No ipak, male su šanse da Espanyol može iznenaditi Barcelonu.

Sramotan potez Espanyolova golmana Lopeza

Kako zaustaviti Messija? Očigledno jedino da mu namjerno nagaziš na zglob. Upravo to je napravio golman Espanyola Pau Lopez u 55. minuti utakmice. Dugo nismo vidjeli Messija tako ljutitog.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići