Sport

Komentari 27

Barca opet odustala od Olma, sada ga želi Real! Evo koliko bi Dinamo mogao zaraditi milijuna

Barca opet odustala od Olma, sada ga želi Real! Evo koliko bi Dinamo mogao zaraditi milijuna

U Madridu se rješavaju skupocjenih zvijezda, a bivši dinamovac u kombinacijama je za novi Real. Cijena, pak, nije malena. Olmova odšteta u slučaju prijevremenog raskida iznosi 75 milijuna eura

Ferran Torres ili Dani Olmo. Jedan od Xavijevih zahtjeva po dolasku na klupu Barcelone bio je upravo jedan od ova dva igrača.

I Katalonci su se odlučili za prvog. Torres je već stigao u Barcelonu na liječnički pregled i uskoro se očekuje njegovo predstavljanje kao novog člana Barcelone koja će Manchester Cityju isplatiti 55 milijuna eura, a ta se cifra može i povećati ostvare li se klauzule iz dogovora.

Olmo? Opet ništa od njegovog povratka na Camp Nou. Ljetos je bio u kombinacijama, ali Barcelona je zakasnila u realizaciji posla.

- Barcelona ga je htjela dovesti zadnji dan prijelaznog roka, ali bilo je nemoguće zadnji dan to napraviti iz puno razloga - rekao je tada Olmov zastupnik Andy Bara.

- Leipzig jednostavno to ne želi. Probali smo napraviti sve što je u našoj moći.

Sada se, međutim, opet zakuhala priča s Real Madridom. U Madridu se rješavaju skupocjenih zvijezda, a bivši dinamovac u kombinacijama je za novi Real. Cijena, pak, nije malena. Olmova odšteta u slučaju prijevremenog raskida iznosi 75 milijuna eura, ali vjerojatno u ovom trenutku ne postoji nijedan klub koji bi za Španjolca izdvojio toliko milijuna.

Realnija je cifra od 50 milijuna eura, eventualno 60. U svemu bi profitirao zagrebački Dinamo koji ima pravo na 20 posto budućeg transfera. Leipzig je već isplatio Dinamu 25 milijuna, pa bi u slučaju da netko i plati 75 milijuna, zaradio 10 milijuna. Što je 20 posto od preostalih 50 milijuna.

- Nije bilo dovoljno vremena da bismo uopće razmišljali o transferu, sve je bilo prebrzo - govorio je Olmo na temu transfera u Barcelonu.

- Sada sam u potpunosti koncentriran na sezonu u Leipzigu. Zadovoljan sam ovdje, želim igrati, boriti se sa svojom momčadi u europskim natjecanjima. To me motivira.

Najčitaniji članci