Obavijesti

Sport

Komentari 24

Barca predstavila De Jonga, Ajax mu zahvalio u novinama

Barca predstavila De Jonga, Ajax mu zahvalio u novinama
4

Na dan kada Frenkie De Jong potpisuje za Barcelonu, nizozemski prvak Ajax od njega se oprostio porukama u svim katalonskim novinama i na gradskim autobusima po Barceloni....

VIDEO

Najbolji mladi vezni igrač na svijetu, Frenkie De Jong (22) prešao je nakon četiri godine iz Ajaxa u Barcelonu uz odštetu od 75 milijuna eura i time je postao najskuplji nizozemski nogometaš u povijesti. U čast tome, Ajax je zakupio cijelu stranicu u svim katalonskim dnevnim novinama uz sliku nasmijanog De Jonga i poruku:

"Barcelono, uživaj u njemu ubuduće kao što smo mi do sada. Frenkie, sve najbolje!", stoji u novinama. 

Ova je gesta oduševila Katalonce, ali i ostatak sportskoga svijeta budući da svoje poštovanje prema nekom igraču, osobito onome koji napušta klub, na ovaj način do sada nije pokazao apsolutno nitko.

Uz to, osim novina, zakupili su i autobus na kojemu su napravili isti natpis i on sada prolazi ulicama Barcelone, a iznenađeni građani ga fotografiraju na različitim lokacijama i objavljuju na svojim društvenim mrežama.

Podsjetimo, De Jongov prelazak dogovoren je još u siječnju, a sada je u potpunosti realiziran. Mladi veznjak trebao bi zamijeniti Ivana Rakitića i uz to, nadaju se s Camp Noua, postati nositelj Barcelonine igre u narednim sezonama. 

Frenkie danas prolazi prvi dan kao igrač Barcelone, a formalni dio potpisivanja ugovora trebao bi se dogoditi u 18 sati, nakon čega ga čeka fotografiranje na stadionu te predstavljanje navijačima.

Glavni korak prije potpisa ugovora bio je liječnički pregled koji je trajao čak tri sata. De Jong ga je uspješno prošao pod nadzorom šefa Barcelonine liječničke službe, doktora Ricarda Prune, koji je potvrdio da je medicinski De Jong spreman za potpisivanje ugovora s katalonskim gigantom.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...