Obavijesti

Sport

Komentari 77

Barca stiže na Maksimir? Evo tko sve prijeti dinamovcima

Barca stiže na Maksimir? Evo tko sve prijeti dinamovcima

Na koga će Dinamo u šesnaestini finala Europske lige, doznat ćemo danas od 13 sati kada je u Nyonu ždrijeb eliminacijske faze. Barca, Atalanta, Sevilla, Šerif neki su od mogućih protivnika

VIDEO

Dinamo je treći put u četiri godine izborio proljeće u Europskoj ligi. U zadnjem je kolu uspio kod rasterećenog West Hama uhvatiti željeni rezultat i sačuvati drugo mjesto na ljestvici skupine.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Kolo prije kraja osigurao je europsko proljeće, ali prijetilo mu je treće mjesto, koje bi ga vodilo u šesnaestinu finala Konferencijske lige. No, nastavit će u EL-u. Gdje je u toj fazi 2019. izbacio Viktoriju Plzen, a prošle sezone Krasnodar.

Tko dolazi na Maksimir u šesnaestini finala, doznat ćemo danas od 13 sati kada je u Nyonu ždrijeb eliminacijske faze Europske lige. Odnosno, Uefa to zove playoff za osminu finala, jer 16 se momčadi bori u prvoj stubi nokaut faze, dok osam pobjednika skupina čeka. Taj se playoff igra 17. i 24. veljače 2022., a Dinamo će u prvoj utakmici biti gost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Format natjecanja malo se promijenio pa pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, a kao drugi u skupini, "plavi" će biti nositelji u ždrijebu. No, to im znači vrlo malo. Konkretno: uzvratnu utakmicu u Maksimiru.

Ali Dinamov će suparnik biti netko od trećeplasiranih iz Lige prvaka! Tako je, naime, Uefa odredila, da se za mjesto u osmini finala u svojevrsnom playoffu bore klubovi koji su ispali iz Lige prvaka protiv drugih iz skupina Europske lige.

Real Madrid, Bayern, Manchester City, Arsenal, neki su od velikana protiv kojih je Dinamo već igrao u Europi, a uskoro bi na Maksimiru mogla gostovati i Barcelona!

Da, Katalonci su nakon 21 godine ispali u grupnoj fazi Lige prvaka pa će svoj europski put na staviti u Europskoj ligi. Španjolski div je u kaotičnoj situaciji, tolikoj da ni u Europskoj ligi nije jedan od favorita. Španjolci su već počeli kalkulirati i nadaju se da će im ždrijeb biti naklonjen pa priželjkuju Dinamo ili Šerif. 

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige na stadionu u Maksimiru

Dakle, Dinamovi su potencijalni suparnici:

  • Leipzig
  • Porto
  • Borussia Dortmund
  • Šerif
  • Barcelona
  • Atalanta
  • Sevilla
  • Zenit

A nositelji su, uz Dinamo: Rangers, Sociedad, Napoli, Olympiakos, Lazio, Braga i Betis.

Dok su u osmini finala izravno pobjednici skupina: Lyon, Monaco, Spartak, Eintracht, Galatasaray, Crvena zvezda, Bayer Leverkusen i West Ham.

Prijenos je na Areni Sport 1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića