Obavijesti

Sport

Komentari 107

Barcelona 'petardom' kaznila sve Šahtarove promašaje...

Barcelona 'petardom' kaznila sve Šahtarove promašaje...
26

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Šahtara na Nou Campu pripala je domaćinu. Kvalitetom slabiji Šahtar primio je pet golova, dao samo jedan

VIDEO

Zatvorit ćemo se, nije sramota braniti se, kazao je Srna prije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka na Nou Campu protiv Barcelone. No, Šahtarova sanjiva obrana 'popustila' je nakon prve minute susreta. Nevjerojatan strijelac za vodstvo domaćina bio je Andras Iniesta koji je iskoristio odbijanac od Srne, prošetao se kroz još nezagrijanu Šahtarovu obranu, i plansirao loptu u gol.

Najavljivane Šahtarove kontre i polukontre protiv najjače momčadi u povijesti nogometa, kako su ih okarakterizirali u Donjecku, proradile su ubrzo nakon primljenog gola. Tenzije se podižu, a Šahtar počinje igrati. Lako su Ukrajinci mogli doći i do vodstva s obzirom na tri sjajne prilike. Prvo se spetljao Luiz Adriano pred Valdezom, pa je dvije minute kasnije ponovno prokockao priliku, a onda je Willian zamalo promašio prazan gol s 40-ak metara. 

Mircea Lucescu nije se dao smesti teškim gostovanjem jer i Barcelona ima slabosti, kako je govorio. I bio je u pravu. Lea Messija na travnjaku se nije moglo zamijetiti, donekle zahvaljujući igračima koji su ga čuvali, no pitanje je koliko se Ukrajincima, kojima je ovo bilo prvo četvrtfinale prestižnog nogometnog natjecanja, isplatilo zaustaviti samo najboljeg nogometaša svijeta. Uz to, Barcina obrana visila je, uz očiti nedostatak Puyola. 

Barcelona se na vrijeme trgnula, pa zaprijetila preko Messija, ali Pjatov je siguran. U 34. minuti kombinacija Inieste i Alvesa kažnjava Šahtarove čiste šanse, a Barcelona se odvaja na dva gola prije odlaska na poluvrijeme. 

Katastrofalna Šahtarova obrana na kraju ih je stajala visokog poraza. Bili su sanjivi kao i na početku. Pique je bio egzekutor nakon kornera i povratne lopte i iz daljine kao kroz sir prošao Pjatova. Da s glasovitog Nou Campa ne odu s nulom u džepu, pobrinuo se Raskitskij koji se našao na pravom mjestu i koljenom prevario Valdeza. Messi danas nije bio u golgeterskoj formi, ali u 60. je sjajno dodao Keiti koji raspaljuje bombu prema nemoćnom Pjatovu. 

Iako se se neki nadali da će Šahtar pružiti veći otpor, Ukrajinci su imali svojih prilika. Večeras nesretni Adriano promašio je po treći put, zaustavila ga je stativa. Šlag na tortu stavio je Xavi koji je na asistenciju Danija Alvesa zabio za konačnih 5-1. 

Barcelona - Šahtar 5-1 (Iniesta 2., Alves 34., Pique 53., Keita 60., Xavi 86. / Rakitskij 59.)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu