Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Barcin predstavnik ponavljao je kako nas ne želi u skupini'

'Barcin predstavnik ponavljao je kako nas ne želi u skupini'
4

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb u subotu će u 4. kolu Lige prvaka ugostiti Barcelonu, a trener Slavko Goluža najavio je kako njegovi igrači mogu do pobjede

VIDEO

Zovu me ljudi, zaustavljaju na ulici i pitaju za ulaznice. Podsjetilo me to na neka stara vremena, kaže Slavko Goluža, trener rukometaša Croatia osiguranja Zagreb koji u subotu (18 sati, HTV2) u Areni u 4. kolu Lige prvaka dočekuju veliku Barcelonu.

Ove dvije momčadi obilježile su devedesete godine prošlog stoljeća, rivalitet je ostao i danas kada su Katalonci veliki favoriti.

- Mi  možemo biti pobjednici, bez obzira na ishod, ostave li igrači srce na terenu. I pred njima je samo jedan zahtjev, da budu fanatično borbeni. A publika je već prepoznala žar i htijenje naše mlade momčadi pa očekujem da će nam s tribina u Areni doći dodatna snaga. Barcelona je institucija, ali i mi smo - dodaje Goluža.

A sportski direktor Božidar Jović otkrio je zanimljiv detalj sa ždrijebanja skupina:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Barcelonin predstavnik O'Callaghan sjedio je do naše delegacije i stalno ponavljao kako ne bi želio Zagreb u skupini. Rekao je kako to ne želi ni trener Xavi Pascual koji tvrdi da stil igre zagrebaša ne odgovara Barci. 

Luka Stepančić, koji se prometnuo u jednog od ključnih igrača, veliki je Barcelonin poklonik.

- Ovaj vikend neću biti. Uprava nije pred nas postavila rezultatski imperativ, ali mi igrači sami smo si postavili neke ciljeve. I ići ćemo na pobjedu protiv Barcelone, koja u našoj Areni nije favorit. Prošle sezone bio sam dio momčadi koja je slavila u Blau Grani, zašto ne bismo pobijedili i u subotu - kaže Luka.

Prošlo kolo španjolski prvak jedva je svladao Dinamo iz Minska.

- Barca ih je podcijenila, a Dinamo je dobra momčad. Vratar im je bio izvanredan. Barcelona je puno mijenjala, igrala s pola gasa, protiv nas neće - kaže Goluža.

I nudi kratku analizu suparnika:

- Fenomenalan im je vratarski dvojac Šarić - Šterbik, imaju dva sjajna pivota i srednja vanjska, malo su lošiji na desnoj strani vanjske linije. Mijenjaju dvojicu igrača obrana-napad i to trebamo iskoristiti, natjerati Rutenku da igra u obrani, da se ne stigne promijeniti. Valja nam se pričuvati kontraša Tomasa, Garcije i Stranovskog, spriječiti suradnju srednjeg vanjskog s kružnim napadačem. Limitiramo li ih na 25 golova, imamo šansu za povoljan rezultat. Željeli bismo i da naši vratari obrane koliko i njihovi... Ključ je u našoj obrani i trčanju.

Ulaz je besplatan, ulaznica još ima. Mogu se podići na blagajni Arene u petak od 16 do 19 sati te u subotu do početka utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu