Obavijesti

Sport

Komentari 54

Barcin recept: 'Tanki' Chelsea po naslov s jednim napadačem

Barcin recept: 'Tanki' Chelsea po naslov s jednim napadačem
6

Di Matteo će biti na sto muka obzirom da će Chelsea za finale biti desetkovan. Protiv furioznog Bayerna Talijan neće moći taktizirati kao što je to bilo s Barcom

VIDEO

Do velikog finalnog okršaja na Allianz Areni ostao je još samo jedan dan. I dok je gotovo sve rečeno o Bayernu i Chelseaju, jedinu nepoznanicu doznat ćemo sat vremena prije utakmice - postave i taktiku za osvajanje europskog naslova.

Juup Heynckes i Roberto Di Matteo svjesni su koliko je veliki ulog u ovakvoj utakmici te sasvim sigurno će do zadnjeg detalja proanalizirati stanje svojih momčadi kako bi se dočepali vrijednog trofeja. 

U boljoj poziciji sasvim sigurno nalazi se Bayern, koji osim prednosti domaćeg terena, ima i veći broj igrača na raspologanju za finale. Doduše, Heynckes neće moći računati na dva iznimno važna igrača u obrani Badstubera i Alabu te Luiza Gustava u vezi. Svi su suspendirani zbog trećeg žutog kartona. Iako im nedostaju važni igrači, ključna razlika je Bayerna i Chelseaja što Londončanima nedostaje pregršt nezamjenjivih igrača, što će uvelike otežati posao Di Matteu.

'Blues' će biti na sto muka u obrani jer pravo nastupa nemaju John Terry i Branislav Ivanović zbog kartona, dok su Gary Cahill i David Luiz upitni zbog ozljeda. To znači da će neko od tri beka Cole, Bosingwa i Ferreira, koje Talijan ima na raspolaganju, morati igrati na stoperskoj poziciji. Zbog osakaćenosti kao stoper bi mogao zaigrati i Michael Essien.

To bi značilo povlačenje vezne linije prema defenzivi jer za Chelsea neće nastupiti i kartonirani Meireles i Ramires. Zbog toga će Frank Lampard imati težak posao povezivati defenzivu i ofenzivu, koju će stvarati Juan Mata te ispred njega u polušpici te Drogba kao jedini klasični napadač. Ovakva defenzivna taktička postava postava uvelike podsjeća na uzvratnu utakmicu Chelseaja protiv Barcelone, no tad su Englezi bili motivirani sačuvati prednost iz prve utakmice. Di Matteo je svjestan da se s takvom igrom teško može osvojiti naslov stoga razmišlja da se naletima Bayerna odhrva 'mišićima' tako da krene s dva napadača Drogbom i Torresom.

'Napad je najbolja obrana' mogao bi biti dvosjekli mač za Chelsea jer u ofenzivnim zadacima ostavit će puno prostora furizonom napadačkom tercetu Bayerna  Ribery-Robben-Gomez. Ne zatvore li Chelseajevi braniči nalete Riberyja i Robbena po krilima, moguće je da ih dočeka potop. Nezaustavljivi dvojac 'Robbery' već je izludio obranu Reala, a Gomez je hladnokrvni egzekutor plodonosnog razigravanja francusko-nizozemskog tandema.

Uspije li Di Matteo 'zaštopati' pritisak Bayernove ofenzive i uspostaviti svoj ritam, finale će postati puno zanimljivije od onoga što je Chelsea pripremio u uzvratu na Nou Campu. Podvučeno, Di Matteova taktika mogla bi odlučiti pobjednika jer i već prije samog početka Bayern ima sve argumente da osvoji peti europski naslov.

No opet ovdje se ipak radi o finalu i 90 minuta te je teško vjerovati da će u konačnom okršaju obje momčadi biti preoprezne te tako razveseliti ljubitelje atraktivnog nogometa otvorenom i lepršavom igrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening