Obavijesti

Sport

Komentari 278

Barišić: Novi stadion sigurno u Maksimiru, kapacitet 30 tisuća

Barišić: Novi stadion sigurno u Maksimiru, kapacitet 30 tisuća
1

Grad se ponaša jako korektno i ovo je dosad najozbiljnija priča oko stadiona. Ako Grad iz bilo kojeg razloga, političkog ili nekog drugog, grad ne bude mogao graditi stadion, gradit ćemo ga mi, kaže nam Barišić

Stadion će se graditi u Maksimiru na mjestu ovoga, a atletski stadion na Sveticama i podzemna garaža na Borongaju. To je sveukupno oko 250.000 kvadrata. Gradonačelnik Milan Bandić je rekao da će sve biti gotovo za dvije godine, a ja se nadam kako će biti gotov što prije - rekao nam je predsjednik Dinama Mirko Barišić i dodao:

- Grad se ponaša jako korektno i ovo je dosad najozbiljnija priča oko stadiona. Dinamo mora imati svoj dom, svoju kuću i, ako iz bilo kojeg razloga, političkog ili nekog drugog, grad ne bude mogao graditi stadion, gradit ćemo ga mi. Samo neka prenesu zemljište na nas da imamo zakonsku osnovu za to.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Navijači Dinama sigurno nestrpljivo čekaju novi stadion.

- Mi već imamo simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima napravit će se natječaj za arhitektonsko rješenje. Dinamo mora imati stadion po svim Uefinim i Fifinim standardima, tako da se sad konačno i definitivno kreće u gradnju. Imat će minimalno 25.000 mjesta, a maksimalno 30.000 - dodao je Barišić.

Dakle, sve je jasno. Dinamo će za dvije, maksimalno tri godine, napokon imati moderan dom. Onakav stadion kakav zaslužuje klub koji će sedmi put igrati u skupini Lige prvaka.

Godinama se pričalo o novom stadionu, ali sad je izgleda pala konačna odluka. Milan Bandić je odlučan da Grad napravi Dinamov stadion, ali čelnici "modrog" kluba su spremni i sami ulagati.

Spomenuli smo predsjedniku Barišiću Groupama Arenu u Budimpešti. Kad je Dinamo pobijedio Ferencvaroš 4-0, predsjednika je, kao i sve nas, oduševio taj stadion u prijestolnici Mađarske.

Nadamo se sličnom ili boljem stadionu u Zagrebu, koji će imati samo malo veći kapacitet. Napokon, valjda će se plan sad realizirati. 

Pokretanje videa ...