Obavijesti

Sport

Komentari 57

Barišićev odlazak iz Maksimira uz pjesmu Boysa: ‘A sad adio’

Barišićev odlazak iz Maksimira uz pjesmu Boysa: ‘A sad adio’
2

Nakon što je izgubio izbore za predsjednika Dinama, krenuo je prijedlog da Mirko Barišić bude počasni predsjednik 'modrih', ali to nije prošlo. Sa Maksimira su ga pjesmom ispratili Bad Blue Boysi

VIDEO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Kao i 2000. godine, slavodobitno je izašao pred navijače. Pokušaji odgode skupštine rušenjem kvoruma i izbacivanjem trojice članova s izborne liste Mirka Barišića (87) nisu uspjeli i Dinamo sa Zajecom ide u novu eru. Na skupštini nije prošao ni prijedlog da Mirko Barišić, koji je u klubu od '70-ih godina, postane počasni predsjednik.

Evo kako se Dinamo oprostio od Barišića: 'Hvala na uspjesima'
Evo kako se Dinamo oprostio od Barišića: 'Hvala na uspjesima'

Poraženi Barišić izašao je iz prostorija, a dočekali su ga zvižduci. On je rukom gestikulirao prema Bad Blue Boysima, kao da im nešto želi poručiti, iako nitko nije shvatio što. U tom trenutku, kad je izašao iz lifta i simbolički krenuo napuštati Maksimir, Bad Blue Boysi su zapjevali: "A sad adio, a sad adio, i tko zna gdje, i tko zna kad"...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Videovijesti 10.3.2024. 01:18

Od Barišića se oprostio i Dinamo na službenim stranicama.

- Na klupskoj Skupštini održanoj u nedjelju, 10. ožujka, gospodin Mirko Barišić zaključio je svoj predsjednički mandat u trajanju od gotovo 24 godine. Bio je ovo njegov treći boravak u klubu, a premijera je bila još 1. veljače 1967. godine, dakle u predvečerje osvajanja Kupa velesajamskih gradova, u doba kad je obavljao funkciju glavnog direktora tvornice baterija Croatia. Došao je na poziv tadašnjega direktora Otte Hofmanna i uz potporu prvog čovjeka kluba, Ivana Šibla. Početkom 1970. preuzeo je ulogu klupskog dopredsjednika, a političkim je dekretom morao odstupiti dvije godine kasnije, zajedno s kompletnim klupskim vodstvom na čelu s predsjednikom Dragom Božićem, nakon Dinamove turneje u Kanadi i SAD-u. Njegov je drugi mandat počeo 1991. kad je bio formiran krizni štab kao vrhovno tijelo s Barišićem na čelu. Maksimir je napustio nekoliko mjeseci kasnije.

Zagreb: Odlazak Velimira Zajeca sa stadiona

Zadnji, i najdulji, mandat počeo je 9. travnja 2000. na izvanrednoj Skupštini u loži Maksimir. Tada je u ulozi predsjednika Uprave Siemensa za Hrvatsku uspio osigurati krucijalna sredstva za funkcioniranje kluba. U nepune 24 godine u njegovu mandatu Dinamo je osvojio 39 trofeja među kojima 19 naslova prvaka, 12 kupova i 8 Superkupova... Uza sve to 17 puta se plasirao u grupnu fazu Uefinih natjecanja od čega je četiri puta izborio prolaz u proljetni dio kalendara. GNK Dinamo ovom prilikom zahvaljuje dosadašnjem predsjedniku Mirku Barišiću na silnom trudu, angažmanu i uspjesima - stoji na službenoj stranici Dinama. 

Drama pod Maksimirom - vremenska crta

  1. Noć prije izbora Barišić i Hanžel žele sa svoje liste izbaciti ljude za koje se pročulo da će svoj glas za predsjednika dati Zajecu. Drama je počela.
  2. U 11.05 stiže Velimir Zajec uz pljesak Boysa. Pozdravio je navijače i rekao kako je uvjeren u pobjedu. Počinju pjesma i euforija, tinja nada da će Zajec slaviti.
  3. Dragutin Kamenski izašao je s rukama u zraku, Boysi su to pozdravili oduševljeno. Ništa od izbacivanja troje ljudi s Barišićeve liste.
  4. Malo prije 12 sati,, kad je trebala početi skupština, Nikola Hanžel tražio je odgodu za 60 dana, no nije ju dobio. Izborna skupština počela je u podne.
  5. Nikola Hanžel nije se pojavio na skupštini, svjestan kako slijedi njegov pad! Osim njega, na skupštini nema još petorice članova s Barišićeve liste.
  6. Mirko Barišić dobio je 18 glasova, Zajec šest, a dva su s njegove liste bila suzdržana. Svih 25 članova Dinamova proljeća glasalo je za Zajeca.
  7. Velimir Zajec silazi među navijače, uzima megafon: “Hvala, ljudi. Živio Dinamo”. I ispod zapadne tribine nastaje prava ludnica, ori se pjesma “Dinamo šampion”.

POGLEDAJTE VIDEO:  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'