Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Bartolović se oprostio: Igrao 20 godina i uzeo jedan trofej

OPROŠTAJ Prvi sam gol u HNL-u zabio Cibaliji, a najbolji napadač s kojim sam igrao je Eduardo da Silva, kaže Mladen Bartolović (37) koji je zaključio karijeru...

22 komentara

Iako je visok samo 1,69 metara , kao dječaku je Mladenu Bartoloviću košarka bila draža od nogometa. No počeo je rat, košarkaški su klubovi funkcionirali i teže od nogometnih, pa se Mladen prebacio na travnjak .

- Eto, i karijera je trajala dugih 20 godina - rekao je 37-godišnji Bartolović koji je ovog vikenda nakon dugo razmišljanja odlučio završiti karijeru .

Počeo je u rodnim Zavidovićima , nastavio u Hercegovini, u Čapljini i Ljubuškom. Kao 17-godišnjak oduševljavao je na travnjacima u Hercegovini i uskoro je završio u HNL-u.

- Prvi sam gol u dresu Segeste zabio baš Cibaliji . U Sisku me je trenirao i Cico Kranjčar - kaže Bartolović koji izdvaja tri trenutka iz svoje karijere.

- Uvijek ću pamtiti onu pobjedu Hajduka protiv Dinama 2008. u Maksimiru. Šteta što nisam zabio gol nakon što sam sjajno okrenuo Mikića . Igrao sam 20 godina, a osvojio sam samo jedan trofej, Kup s Dinamom 2004. godine. Naravno da nikad ne mogu prežaliti ono finale Kupa s Cibalijom protiv Osijeka 1999. Nisam imao sreće s osvajanjem trofeja - rekao nam je Bartolović.

[video: 1027118 / ]

Segesta, Cibalia, Dinamo, Zagreb, Hajduk. Za pet je klubova igrao u HNL-u, a samo je dvaput u ovih 20 godina išao izvan granica Hrvatske, u Njemačku i Iran prije šest godina.

- Igrao sam s mnogim sjajnim igračima. Najbolji napadači s kojima sam igrao su Ivan Bošnjak i Eduardo da Silva , s kojim sam jednu sezonu proveo u Dinamu - završio je Bartolović, koji će i dalje ostati u nogometu . Uskoro će preuzeti starije pionire Cibalije. Igrao je najbolje i rušio je najbolje u HNL-u. Sad to iskustvo i znanje želi prenijeti mladima. Definitivno jedan od kultnih likova HNL-a.

Naši partneri pišu
Message