Obavijesti

Sport

Komentari 95

Basel i dalje ne staje u LP-u: Sad su srušili i veliki Bayern!

Basel i dalje ne staje u LP-u: Sad su srušili i veliki Bayern!
10

Nogometaši Basela u prvoj utakmici osmine finala LP-a svladali su još jednog velikana Bayern 1-0 u 86. minuti. Marseille je u drugoj minuti nadoknade dobio Inter!

VIDEO

Nakon ždrijeba kuglica za skupine ovosezonske Lige prvaka Basel je samo mogao u nevjerici mahati glavom obzirom da je izvukao Manchester United i Benficu. Švicarski klub izbacio je 'crvene vragove' u Europsku ligu, remizirao kod Benfice te dvaput svladao Otelul Galati za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Basel je na svoj St. Jakob stadion izašao kao autsajder protiv velikog Bayerna, a na nakon posljednjeg sučevog zvižduka slavio je pobjedu 1-0!

- Bayern je favorit, dolazi u Basel po pobjedu, siguran sam da će igrati drugačije nego prošli vikend protiv Freiburga. Bayern je za mene i dalje najbolji njemački klub - rekao je sadašnji Baselovac, a budući Bayernov igrač Shaquiri prije utakmice.

No, ovoga puta mu je puno draže što je nosio dres švicarskog kluba koji je slavio u 86. minuti golom Stockera. A kako su Bavarci krenuli nije se naslućivao konačni scenarij. Ribery je odmah prijetio na početku utakmice, a u 11. minuti udarac mu sjajno brani Sommer. Basel je dokazao da njegov uspjeh nije slučajan te je u samo tri minute dvaput pogodio prečku!

U nastavku, nakon jedne 'rupe' u igri Bayern je odlučno tražio pobjedu, ali golman Basela zaključao je svoj gol. I taman kad se činilo da će utakmica završiti miroljubivom 'nulom' Zoua Daogari projurio je s desne strane pored Bayernove obrane te proslijedio loptu Stockeru koji Neuera matira kroz noge za pobjedu.

Heynckes se ni ovoga puta nije smilovao Ivici Oliću koji je ušao u igru u 89. minuti umjesto Kroosa, a Danijel Pranjić utakmicu je gledao s klupe.

Marseille svladao Inter u zadnjim sekundama utakmice!

U drugoj utakmici igranoj u srijedu Marseille je na Velodromeu svladao milanski Inter 1-0. Do jedinog gola čekalo se do zadnjih sekunda utakmice kad je Ayew nakon ubačaja iz kornera pobjegao svom čuvaru Chivuu te poentirao glavom s pet metara za pobjedu francuske momčadi.

Ayew je tako zabio četiri od osam Marseilleovih golova ove sezone, a zanimljivo je i da je Inter pet od osam pogodaka u aktualnoj Ligi prvaka primio u posljednjih 15 minuta.

Interu je to, računajući i Seriju A, bio četvrti poraz zaredom, a pritom nisu postigli nijedan pogodak. Na Velodromeu im nije pomogla ni činjenica da su u početnom sastavu imali devetoricu igrača koji su prije dvije godine igrali u finalu i pobijedili Bayern.

Liga prvaka, prve utakmice osmine finala:

Basel - Bayern 1-0 (Stocker 86)

Marseille - Inter 1-0 (A. Ayew 90+3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...