Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Bašić opet na Poljudu: Hajduku stiže Jakov, Tomin blizanac

Jakov i Toma Bašić su braća blizanci. Dok je Toma kroz Hrvatsku izborio transfer u francuski Bordeaux, njegov je brat odlučio studirati i igrati nogomet u SAD-u. Sada dolazi u drugu momčad Hajduka

Foto: Screenshot, Miranda Cikotic/PIXSELL
16 komentara

Hajduk će ponovno imati Bašića u momčadi. Na Poljud stiže Jakov, brat blizanac Tome kojeg je Hajduk ljetos prodao Bordeauxu.

Jakov Bašić će potpisati za Hajduk 2 gdje će provesti iduću polusezonu, a tijekom proljetnih mjeseci struka kluba će procijeniti je li igrač za prvu momčad. I brat Toma se do prvog sastava probio kroz drugu momčad.

Njegov nogometni put je bio nešto drugačiji od Tominog. Jakov je želio studirati i igrati nogomet pa je 2015. godine otišao u SAD, izborio se za akademsku i sportsku stipendiju i upisao se na Sveučilište Massachusetts-Lowell. U prvoj je sezoni proglašen najboljim novakom u momčadi.

Riječ je o polivalentnom igraču koji uz primarnu poziciju u veznom redu može igrati i lijevog beka i lijevog stopera. 

Hajdukov trener Siniša Oreščanin već je bio trener Jakovu u mladim kategorijama NK Zagreba. Igrao je tada lijevog stopera, a brat Toma lijevog beka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ice #skateing #time ❄❄❄

A post shared by Toma Bašić (@toma_basic) on

Jakov je pomogao Tomi da prestane kockati

Toma Bašić je u jednom svjedočenju o svojoj vjeri u ožujku prošle godine otkrio da mu je upravo brat Jakov pomogao da prestane igrati loto i kockati se ubrzo nakon završetka srednje škole i potpisivanja za Hajduk.

- Počeo sam igrati loto, a ubrzo i kockati u kasinu. Jednog dana nazvao me je brat blizanac Jakov kojem sam priznao da idem u kasino. Nije me osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije - pričao je tada Toma.

Naši partneri pišu
Message