Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bašić opet na Poljudu: Hajduku stiže Jakov, Tomin blizanac

Bašić opet na Poljudu: Hajduku stiže Jakov, Tomin blizanac
1

Jakov i Toma Bašić su braća blizanci. Dok je Toma kroz Hrvatsku izborio transfer u francuski Bordeaux, njegov je brat odlučio studirati i igrati nogomet u SAD-u. Sada dolazi u drugu momčad Hajduka

VIDEO

Hajduk će ponovno imati Bašića u momčadi. Na Poljud stiže Jakov, brat blizanac Tome kojeg je Hajduk ljetos prodao Bordeauxu.

Jakov Bašić će potpisati za Hajduk 2 gdje će provesti iduću polusezonu, a tijekom proljetnih mjeseci struka kluba će procijeniti je li igrač za prvu momčad. I brat Toma se do prvog sastava probio kroz drugu momčad.

Njegov nogometni put je bio nešto drugačiji od Tominog. Jakov je želio studirati i igrati nogomet pa je 2015. godine otišao u SAD, izborio se za akademsku i sportsku stipendiju i upisao se na Sveučilište Massachusetts-Lowell. U prvoj je sezoni proglašen najboljim novakom u momčadi.

Riječ je o polivalentnom igraču koji uz primarnu poziciju u veznom redu može igrati i lijevog beka i lijevog stopera. 

Hajdukov trener Siniša Oreščanin već je bio trener Jakovu u mladim kategorijama NK Zagreba. Igrao je tada lijevog stopera, a brat Toma lijevog beka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ice #skateing #time ❄❄❄

A post shared by Toma Bašić (@toma_basic) on

Jakov je pomogao Tomi da prestane kockati

Toma Bašić je u jednom svjedočenju o svojoj vjeri u ožujku prošle godine otkrio da mu je upravo brat Jakov pomogao da prestane igrati loto i kockati se ubrzo nakon završetka srednje škole i potpisivanja za Hajduk.

- Počeo sam igrati loto, a ubrzo i kockati u kasinu. Jednog dana nazvao me je brat blizanac Jakov kojem sam priznao da idem u kasino. Nije me osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije - pričao je tada Toma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...