Obavijesti

Sport

Komentari 52

Basket na stadionu Lillea: Tu bismo mogli igrati sa Srbijom

Basket na stadionu Lillea: Tu bismo mogli igrati sa Srbijom
19

Košarkaška repka sinoć je odradila trening na - nogometnom stadionu. Tamo sutra igra protiv Češke. Ako pobijedimo, mogli bismo u četvrtfinalu igrati protiv Srbije...

VIDEO

Debelo su prošla 22 sata, a reprezentacija je još trenirala.

- Grcima je dopušteno da dođu dan poslije, najnormalnije. Nedopustivo je da na ovakvom natjecanju nemaju svi isti tretman - počeo je hrvatski izbornik Velimir Perasović .

Dvorana u Lilleu impresionirala je mnoge. Nevjerojatan je taj stadion Pierre-Mauroy u Lilleu. Travnjak se razdvoji, jednostavno raspolovi poput lubenice, i onda mehanizam, hidraulični lift, složi jednu polovicu ispod druge, kao sendvič. Ipak, to je nogometni “harem”, ne košarkaški.

Tri sata traje taj proces u kojem pomična polovica nogometnog stadiona otkrije prekrasnu arenu zvanu Boite a Spectacles. U ovom slučaju to je košarkaška arena, no tamo je Francuska lani igrala i tenis, finale Davis Cupa protiv Švicarske.

VIDEO

- Srca ti, koliko je ovo, zastao je i Roko Ukić .

Kapetan je samo jedan od brojnih reprezentativaca koji su u čudu gledali polovicu stadiona Pierre-Mauroy u Lilleu, pretvorenu u košarkašku dvoranu u kojoj će se igrati Eurobasket.

Stadion je stajao nešto više od 300 milijuna eura i na njemu će se 2016. igrati nekoliko utakmica Europskog nogometnog prvenstva. Nije više tako sigurno da će se Modrić i društvo tamo plasirati, no jedan je hrvatski reprezentativac izbliza vidio to čudo arhitekture. I ostao sasvim očaran...

- Igrao sam tamo lani i stvarno je čudo, jedan od najljepših stadiona koje sam u životu vidio. Impresioniralo me kako to sve skupa izgleda. Bio je zatvoren krov zbog nevremena i moram priznati da je mnogo ugodnije bilo igrati u zatvorenom nego po kiši i hladnoći - kazao nam je golman Monaca i hrvatske reprezentacije Danijel Subašić i dodao:

- Nadam se da će uživati i naši košarkaši, želim im svu sreću. Nadao sam se nekako da ću uspjeti otići pogledati poneku utakmicu jer košarku obožavam, ali, nažalost, obveze u Monacu mi ne dopuštaju. Bilo bi lijepo da u Lilleu košarkaši naprave nešto veliko, pa da sljedeće godine i mi ponovimo njihov uspjeh. Najprije u Lilleu, a onda i na Velodromeu, u završnoj fazi. Znam da danas mnogi sumnjaju u nas nogometaše, ali nećemo se predavati dok god postoje šanse...

VIDEO

Prvi korak prema tom uspjehu utakmica je protiv Češke u nedjelju u podne u osmini finala. Igra se baš na tom specijalnom stadionu, koji za ovu priliku prima 27.000 navijača . Bilo bi jako dobro kad bi bilo barem tisuću naših, ali to je - bojimo se - iluzorno očekivati nakon poluprazne dvorane protiv Gruzije u četvrtak, usred Zagreba. Broj bi se povećao u slučaju pobjede i prolaska u četvrtfinale i, vrlo vjerojatno, ogleda sa Srbijom. A ta utakmica bila bi pravi spektakl - najmanje zbog stadiona..

- Ja sam imao osjećaj kao da je to obična košarkaška dvorana. Igrači? Ne znam kako im se svidjelo, nisu ni mogli za tih 45 minuta treninga koliko smo imali baš ni osjetiti teren, samo smo se malo rastrčali i šutirali - objasnio je izbornik Hrvatske.

Neka ih dobar osjećaj, koji su imali u prvim kolima, ne ostavi...

Za košarku prima 27.000 navijača

Točno 50.186 navijača prima nogometni stadion u Lilleu, no kad se podijeli na pola, jer na polovici se igra košarka, kapacitet je 27.000.

Tu ćemo možda igrati sa Srbima

u istoj dvorani igraju se sve preostale utakmice Eurobasketa. Dobijemo li mi u nedjelju Čehe, a Srbi Fince, križamo se u četvrtfinalu EP-a.

Dvorana - rasprodana

Kod nas je dvorana bila poluprazna, a ova u Lilleu je za utakmice Francuske rasprodana. Tony Parker igra protiv Turske večeras u 21 sat.

U slučaju kiše - pomični krov

Za manje od pola sata zatvori se krov na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu. Za vrijeme Eurobasketa će, naravno, stalno biti zatvoren...

Federer pa Bogdanović

Roger je lani na ovom stadionu osvojio svoj jedini Davis Cup. Sad je to košarkaška dvorana, ali lako se pretvori u tenisku arenu ako treba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići