Obavijesti

Sport

Komentari 0

Baskonia srušila Tomića i Barcu i osvojila naslov! Košarkaš sjeo na tribinu i zaplakao od sreće...

Baskonia srušila Tomića i Barcu i osvojila naslov! Košarkaš sjeo na tribinu i zaplakao od sreće...

Nove prvake predvodili su Vildoza sa 17 koševa, Tornike Šengelija sa 14 koševa, te Ilimane Diop sa 10 koševa. Kod Barcelone najefikasniji su bili Thomas Huertel sa 21 košem...

VIDEO

Četvrti put u svojoj povijesti košarkaši Baskonije osvojili su naslov španjolskog prvaka nakon što su u finalnom susretu završnog turnira u Valenciji pobijedili Barcelonu sa 69-67.

Na turniru u Valenciji nastupilo je 12 ekipa, a Baskonia je u finalu slavila protiv Barcelone sa 69-67.

Junak finala bio je argentinski organizator igre Luca Vildoza, koji je zabio 17 koševa, pri čemu i odlučujući tri sekunde prije kraja susreta. Barcelona je imala zadnji napad, ali je Cory Higgins promašio šut za tri poena.

BASKET:  FC BARCELONA LASSA vs KIROLBET BASKONIA

Ekipa Svetislava Pešića je imala prednost tijekom prvog poluvremena, ali su izabranici Duška Ivanovića u nastavku susreta uspjeli nadmudriti Katalonce.

U posljednjim trenucima utakmica sjajan je bio talijanski košarkaš Achille Polonara koji je zabio nekoliko važnih koševa, a onda i asistirao Luci Vildozu koji je zabio pobjednički koš tri sekunde prije kraja. Kylie Kuric je očito razmišljao gdje će proslaviti naslov, zaplivao i pustio Vildozu koji je to lagano položio. Barca je imala priliku za preokret u posljednjoj sekundi, ali Higgins nije uspio pogoditi.

Košarkaši Baskonije su emotivno proslavili naslov, a posebno emotivan je bio Polonara koji se raspao. Nakon što je proslavio titulu sa suigračima, sjeo je na tribinu, prekrio glavu rukama i zaplakao kao kiša u jesen. Ovo mu je najvažniji naslov u karijeri, a dočekao ga je u 28. godini života.

Nove prvake predvodili su Vildoza sa 17 koševa, Tornike Šengelija sa 14 koševa, te Ilimane Diop sa 10 koševa. Kod Barcelone najefikasniji su bili Thomas Huertel sa 21 košem i Higgins sa 14 koševa, dok je naš Ante Tomić ubacio dva poena, uz šest skokova za 17 minuta. 

Baski su ukupno četvrti put osvojili španjolsku krunu, a prvi put nakon 2010.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu