Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bayern i Juventus prošli, Grbić i Lille bolji od Rakitićeve Seville

Bayern i Juventus prošli, Grbić i Lille bolji od Rakitićeve Seville

Iako je Robert Lewandowski promašio penal, nije to omelo Bavarce koji su kao i nogometaši 'stare dame' prošli u daljnju fazu natjecanja iako su još dvije utakmice do kraja grupne faze

VIDEO

Nogometaši Bayerna i Juventusa osigurali su plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što su u susretima 4. kola upisali i četvrte pobjede. Bavarci su u Munchenu porazili Benficu sa 5-2, dok je Juve u Torinu porazio Zenit sa 4-2. Njemački prvak je osigurao nastavak natjecanja nakon što je u susretu 4. kola E skupine porazio Benficu sa 5-2.

Susret je obilježio sjajni poljski napadač Robert Lewandowski koji je u svom stotom nastupu u Ligi prvaka postigao tri gola, dodao asistenciju, te promašio kazneni udarac. Lewandowski je tako stigao do brojke od 81 gola u u elitnom natjecanju "Starog kontinenta". Bayern je poveo u 26. minuti prvom golom Lewandowskog. Četiri minute kasnije već je bilo 2-0. Ovoga puta sjajni poljski napadač je bio asistent, a Serge Gnabry je petom zabio drugi gol bavarskog sastava.

Sučićev Salzburg izgubio od Wolfsburga, Chelsea pobijedio
Sučićev Salzburg izgubio od Wolfsburga, Chelsea pobijedio

Benfica se vratila u život smanjivši u 38. minuti preko Morata koji je nadskočio domaću obranu i ubačaj Alejandra Grimalda pretvorio u pogodak glavom. Odlično prvo poluvrijeme domaćin je mogao okruniti i trećim golom nakon što je poljski sudac Szymon Marciniak dosudio kazneni udarac za Bayern zbog igranja rukom. Pucao je Lewandowski, ali loše pa je Odysseas Vlachodimos lagano obranio.

Bio je to njegov prvi promašeni jedanaesterac u LP nakon što je dosadašnjih 14 realizirao. Zanimljivo, Lewandowski je postao prvi nogometaš u LP u posljednjih osam godina koji je u jednoj utakmici zabio, asistirao, te promašio kazneni udarac. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Diego Costa u dresu Atletico Madrida protiv bečke Austrije.

Champions League - Group E - Bayern Munich v Benfica

Golijada se nastavila u 49. minuti golom Leroya Sanea, da bi Lewandowski u 61. zabio i za 4-1. Darwin Nunez je smanjio na 4-2 u 76. minuti, a Lewandowski u 85. minuti zaključio priču svojim trećim golom na utakmici. U drugom susretu iz ove skupine Barcelona je u Kijevu porazila Dynamo sa 1-0, a gol odluke zabio je Fati u 71. minuti. Na ljestvici skupine Bayern vodi sa 12 bodova, Barcelona ima šest bodova, Benfica četiri, a Dynamo jedan.

Prolaz u osminu finala izborio je i Juventus u skupini H. Talijanski sastav je slavio sa 4-2 protiv Zenita upisavši četvrtu pobjedu. Za torinsku "Staru damu" zabili su Paulo Dybala (11, 56-11m), Federico Chiesa (74) i Alvaro Morata (82), a za goste Leonardo Bonucci (26-ag) i Sardar Azmoun (90). Dejan Lovren je za Zenit odigrao cijeli susret.

U skupini F Atalanta je dva puta vodila protiv Manchester Uniteda, ali je na koncu završilo 2-2. "Crvene vragove " je spasio Cristiano Ronaldo postigavši golove u sudačkoj nadoknadi prvog i drugog poluvremena. Za Atalantu zabili su Josip Iličić (12) i Duvan Zapata (58). Mario Pašalić je igrao prvo poluvrijeme za momčad iz Bergama. U drugom dvoboju iz skupine Villarreal je pobijedio Young Boyse sa 2-0, a strijelci su bili Etienne Capoue (26) i Arnaut Danjuma (89). Na ljestvici vode Villarreal i ManU sa po sedam bodova, Atalanta ima pet, a Švicarci su na tri boda.

Ronaldo dva puta u nadoknadi! Cristiano izvukao remi Unitedu
Ronaldo dva puta u nadoknadi! Cristiano izvukao remi Unitedu

U skupini G Lille je na gostovanju pobijedio Sevillu sa 2-1 okrenuvši rezultat. Domaćin je poveo u 15. minuti golom Lucasa Ocamposa, no francuski prvak je stigao do pobjede preko Jonathana Davida (43) i Ikonea (51). Ivan Rakitić nije nastupio za Španjolce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu