Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bayern slavio! Wolfsburg je s dva gola srušio 18-godišnjak

Bayern slavio! Wolfsburg je s dva gola srušio 18-godišnjak

Pet je kola do kraja, a Bavarci su stvorili sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim Leipzigom. Heroj Bayerna bio je 18-godišnji Jamal Musiala koji je odigrao briljantnu utakmicu

VIDEO

S dva pogotka 18-godišnjeg Jamala Musiale njemački prvak Bayern došao je do pobjede 3-2 (3-1) na gostovanju u Wolfsburgu i pet kola prije kraja ponovno stvorio sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim RB Leipzigom.

Bravo, majstore! Petar Musa je zabio svoj prvi gol u Bundesligi
Bravo, majstore! Petar Musa je zabio svoj prvi gol u Bundesligi

Musiala je u 15. minuti 'promiješao' obranu Wolfsburga u kaznenom prostoru i sa desetak metara poslao loptu u mrežu. Bayern je do drugog pogotka došao u 24. minuti, kad je veliku pogrešku napravio domaći vratar Casteels koji nije uspio zadržati loptu nakon jednog ubačaja, već ju je servirao ravno u noge Choupo-Motinga, a Kamerunac je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu.

Nizozemski napadač Wout Weghorst uspio je u 35. minuti svladati Manuela Neuera i smanjiti zaostatak Wolfsburga, ali samo dvije minute poslije Musiala se sjajno snašao na ubačaj Thomasa Muellera i glavom postigao svoj drugi, a Bayernov treći pogodak na utakmici.

U 54. minuti Maximilian Philipp je donio nadu Wolfsburgu u preokret. Minutu poslije domaći trener Arnold u igru je uveo hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala, ali rezultat se do kraja utakmice nije promijenio. Bayern je tako došao do 21. pobjede u ovoj sezoni, a Wolfsburg je doživio peti poraz.

Bayern ima 68 bodova, sedam više od drugoplasiranog RB Leipziga. Wolfsburg je ostao treći s 54 boda, jednim više od Eintrachta koji je poražen s 4-0 na gostovanju u Moenchengladbachu.

Mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Union Berlin u domaćoj pobjedi 2-1 protiv Stuttgarta. Berlinska momčad je došla u vodstvo pogotkom Promela u 20. minuti. U 43. minuti Musa je odlično reagirao na oštar ubačaj Trimmela i uklizavanjem poslao loptu u mrežu iz neposredne blizine za 2-0. Musa je bio u početnoj postavi i igrao je do 70. minute.

Gosti su u nastavku smanjili zaostatak preko Forstera u 49. minuti, ali su bodovi ostali u Berlinu. Borna Sosa nije konkurirao za sastav Stuttgarta.

Borussia Moenchengladbach je ostvarila treću pobjedu u posljednje četiri prvenstvene utakmice svladavši s 4-0 frankfurtski Eintracht pod vodstvom Austrijanca Adija Huettera koji će od ljeta preuzeti vođenje momčadi od koje je glatko poražen.

Ginter je doveo Borussiju u vodstvo u 10. minuti. U 60. minuti je na 2-0 povisio Hofmann, a u 67. minuti je Bensebaini pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 je u petoj minuti sučevog dodatka postavio Wolf.

Istim rezultatom je i Freiburg svladao Schalke koji se već priprema za pad u drugoligaško društvo. Holer je u 7. minuti načeo mrežu momčadi iz Gelsenkirchena. Sallai je u 22. minuti bio precizan iz kaznenog udarca, a u drugom poluvremenu je Gunter pogocima u 50. i 74. minuti postavio konačnih 4-0.

Augsburg i Arminia je su odigrali utakmicu bez golova, čime su gosti osvojili vrijedan bod u borbi za opstanak.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener