Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bayern smijenio Nagelsmanna pa imenovao Tuchela: Igrali smo loše, morali smo djelovati

Bayern smijenio Nagelsmanna pa imenovao Tuchela: Igrali smo loše, morali smo djelovati

Ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti otkako sam u upravi Bayerna. S Julianom sam imao otvoren, prijateljski odnos od prvoga dana, rekao je Salihamidžić

VIDEO

Njemački nogometni prvak Bayern iz Münchena u petak je i službeno objavio kako je raskinuo suradnju sa svojim dosadašnjim trenerom Julianom Nagelsmanom te je na klupu doveo Thomasa Tuchela.

Njemački mediji najavili su smjenu na klupi Bayerna još u četvrtak jer je Bayern izgubio vodeće mjesto u Bundesligi nakon 1-2 poraza na gostovanju kod Bayera u Leverkusenu prošlog vikenda. Uoči reprezentativne stanke Bayern ima bod zaostatka za svojim velikim rivalom Borussijom iz Dortmunda, a kad se prvenstvo nastavi sljedećeg vikenda upravo će se Bayern i Borussia sastati u moguće ključnoj utakmici u borbi za naslov prvaka.

Julian Nagelsmann arrives at Saebener Strasse after being sacked as Bayern Munich coach

Ubrzo nakon "Der Klassikera" Bayern čeka i veliki dvoboj u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nagelsman je na klupu Bayerna stigao u ljeto 2021. te je već bio pod pritiskom na kraju prošle sezone nakon eliminacije od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka i tada ga je spasio naslov njemačkog prvaka.

Bayern otpustio Nagelsmanna

'Ovo mi je najteža odluka u karijeri'

- Kada smo angažirali Nagelsmana bili smo uvjereni kako ćemo s njim raditi na duge staze jer on dijeli našu želju za igranjem uspješnog i atraktivnog nogometa. No, sada smo došli do zaključka kako kvaliteta naše momčadi sve rjeđe dolazi do izražaja. Pogotovo smo loše i neuspješno zaigrali nakon Svjetskog prvenstva i to je bacilo sjenu sumnje na ispunjenje naših ciljeva. Zato smo djelovali sada - rekao je izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

- Ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti otkako sam u upravi Bayerna. S Julianom sam imao otvoren, prijateljski odnos od prvoga dana. Žao mi je što se moramo rastati, ali nakon analize sportskog razvoja naše momčadi, pogotovo nakon siječnja, odlučili smo se na rastanak - dodao je sportski direktor bavarskog giganta Hasan Salihamidžić.

Bayern otpustio Nagelsmanna

Iako je 2021. godine osvojio naslov europskog prvaka s Chelseajem, u rujnu prošle godine Tuchel je dobio otkaz u londonskom klupu te je od tada bio bez angažmana. Prije Chelseaja Tuchel je vodio i Paris SG s kojim je 2020. stigao do finala Lige prvaka u kojem je izgubio upravo od Bayerna, dok je u Njemačkoj vodio Mainz 05 od 2009. do 2014. te Borussiju Dortmund od 2015. do 2017.

S Bayernom je Tuchel potpisao ugovor do ljeta 2025.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje