Obavijesti

Sport

Komentari 20

Bayern svladao Hannover, Olić i Pranjić igrali od prve minute

Bayern svladao Hannover, Olić i Pranjić igrali od prve minute
3

U 2-1 pobjedi Bayern Münchena sudjelovali su Ivica Olić i Danijel Pranjić, i to od prve minute. Krasimir Balakov je debi na klupi Kaiserslauterna obilježio porazom

VIDEO

Nogometaši Bayerna došli su, barem privremeno, na samo dva boda zaostatka od dortmundske Borussije, no aktualni prvak lige će svoju utakmicu ovog 27. kola odigrati tek u nedjelju (kod Kölna).

U subotu je Bayern, mnogo teže od očekivanja, pobijedio na svojoj Allianz Areni Hannover s 2-1. Nije Bayern bio niti blizu učinkovit kao u posljednja dva domaća ogleda kada je pobjeđivao Hoffenheim sa 7-1, odnosno, Basel sa 7-0.

Zanimljivo, nakon dugo vremena utakmicu su za Bayern, od prve minute, počeli hrvatski reprezentativci Danijel Pranjić i Ivica Olić. No, bila su to i prva dvojica nogometaša koje je zamijenio trener Bavaraca Jupp Heynckes. Pranjić je izašao u 57. a Olić u 61., kada ga je zamijenio Mario Gomez. Baš je Gomez samo sedam minuta kasnije zabio za 2-0. Bio je to njegov 23. gol u prvenstvu, čime je povećao prednost na ljestvici najboljih strijelaca (drugi Huntelaar je na 20 golova).

Recimo da je sjajan bio prvi gol na utakmici (Kroos, 36. minuta). Ribery je započeo akciju, Robben je petom sjajno proslijedio do Kroosa koji je, pak, lobom smjestio loptu u mrežu. Neizvjesnost se u utakmicu vratila u 74. minuti golom Ya Konana, no Hannover je do kraja ipak ostao daleko od izjednačenja.

Hoffenheim je s dva gola unutar samo tri minute okrenuo minus 0-1 u pobjedu 2-1 kod Borussije u Mönchengladbachu. Nastavlja time Borussija gubiti pobjednički ritam, a blizu je da uskoro izgubi i treću poziciju na ljestvici, koja vodi prema Ligi prvaka.

Golom Reusa, šesnaestim ove sezone, Borussija je vodila sve do 77. minute. No, tada je prvo Roberto Firmino izjednačio, a već je u 79. bilo 2-1 za goste. Strijelac je bio hrvatski nogometaš Boris Vukčević. Iz kornera je loptu dočekao na metar od vratiju, te je glavom udario, a lopta se uz pomoć vratnice zakoprcala u mreži. Za tog 22-godišnjaka je to bio prvi gol sezone u Bundesligi, u 11. nastupu.

Otto Rehhagel je nogometaše Herthe odveo do druge pobjede u svojoj eri (prva gostujuća), u berlinskom klubu. Nakon Werdera (1-0) pobijedili su na gostovanju Mainz s 3-1. Recimo da je u zadnjih 11 utakmica Hertha upisala čak devet poraza.

Dva je gola na tom ogledu za Herthu postigao Ramos, a hrvatskog igrača Andre Mijatovića nije bilo u sastavu.

Werder je glupo izgubio tri domaća boda protiv Augsburga. Vodio je sastav iz Bremena do 92. minute, kada je nakon mnogo odbijanja od igrača zadnji loptu dotaknuo Verhaegh i nekako je pospremio u mrežu.

Recimo i da je Bugarin Krasimir Balakov, dojučerašnji trener Hajduka, startao s poslom na klupi Kaiserslauterna. Pozitivni šok se nije dogodio. Dapače, nakon 14 odigranih minuta K'lautern je gubio kod Freiburga 2-0 i tako je ostalo do kraja. Hrvat Ivan Santini je utakmicu gledao s domaće klupe za pričuve.

Huntelaarova dva pogotka, Schalkeu tri boda

Nogometaši Schalkea zasjeli su, nakon ove subote, na treće mjesto bundesligaške ljestvice. Na svom su travnjaku pobijedili 2-0 Bayer iz Leverkusena u utakmici 27. kola, uz dva pogotka sjajnog Nizozemca Klaas-Jana Huntelaara.

Došao je tako Schalke na treće mjesto ljestvice, preskočivši Borussiju iz Mönchengladbacha. Ima Schalke 53 boda, odnosno, šest manje od vodeće, druge Borussije, te je time nagovijestio da će biti treći klub u utrci za pokal prvaka.

S dva nova pogotka Huntelaar je, pak, sve bliže Mariju Gomezu iz Bayerna na ljestvici najboljih strijelaca. Gomez ima 23, a Huntelaar jedan manje.

Prvi je pogodak, na asistenciju Fuchsa, Nizozemac postigao već u 18. minuti. Nakon toga nije bilo pogodaka sve do 86. minute, makar ih je moglo biti s obje strane. Ipak, Schalke je bio znatno opasniji na što upućuje i 17 udaraca prema gostujućim vratima, odnosno, šest u okvir vratiju golmana Lena.

Da ipak ne bude dramatične završnice pobrinuo se, dakle, opet Huntelaar golom u 86. minuti.

Hrvatskog igrača Vedrana Ćorluke i dalje nema u sastavu Bayera zbog ozljede.

Bundesliga, 27. kolo:

Bayern - Hannover 2-1 (Kroos 36, Gomez 68 / Ya Konan 74)

Werder - Augsburg 1-1 (Füllkrug 61 / Verhaegh 90+2)

Borussia (M) - Hoffenheim 1-2 (Reus 38 / Roberto Firmino 77, Vukčević 79)

Mainz - Hertha 1-3 (Choupo-Moting 58 / Ben-Hatira 41, Ramos 52, 69)

Freiburg - Kaiserslautern 2-0 (Guede 8, Makiadi 14)

Schalke - Bayer 2-0 (Huntelaar 18, 86)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica