Sport

Komentari 0

'Bazen su zatvorili, prekinuli smo pripreme i pustili igrače'

'Bazen su zatvorili, prekinuli smo pripreme i pustili igrače'

Bilo je opcija da se preselimo na drugu lokaciju, no procjena je da je bolje da se momci puste kućama i da u krugu obitelji provedu Novu godinu i da odrade pokoji trening, rekao nam je Renato Živković, tajnik HVS-a

Bilo je malo panike, momci su izašli van bazena i istrčali van cijelog kompleksa na Savi, ali, srećom, osim malo straha nije bilo nikakvih posljedica, opisao nam je Renato Živković, tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, trenutke straha koji su u utorak iza podneva usred treninga proživjeli hrvatski vaterpolisti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Malo kasnije, kada se bazen zatvorio, odluka je bila da se prekinu pripreme. Čak treći put ove godine, što je sada već materijal za napisati knjigu. U ožujku uslijed priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir korona virus sve je zaustavio, zatim ljetos na Korčuli, a sada potres koji je ozbiljno uzdrmao i Zagreb.

- Igrači su se odmah vratili u hotel gdje smo nastavili raditi po programu, ali kada je došla informacija da iz predostrožnosti bazen neće raditi dok se ne obave sigurnosne kontrole, odlučili smo ih pustiti kućama. Bilo je opcija da se preselimo na drugu lokaciju, no procjena je da je bolje da se momci puste kućama i da u krugu obitelji provedu Novu godinu i da odrade pokoji trening.

Sreća u nesreći, ako uopće postoji, jest što se sve dogodilo pretposljednjeg dana ovog prvog "turnusa" priprema za kvalifikacije Svjetske lige u Debrecenu gdje Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv Crne Gore 8. siječnja. Sljedeći turnus počinje, stoga, dan ranije, odmah iza Nove godine.

- Situacija je takva da se planovi moraju revidirati, ali svi se okupljamo 2. siječnja u Zagrebu kada ćemo nastaviti s pripremama, nadamo se svi skupa bez dodatnih stresova - poželio je Živković, a i mi svi zajedno.

Najčitaniji članci