Obavijesti

Sport

Komentari 132

BBB: Ne idemo na Istru jer se igra na Veliki petak, sramota...

BBB: Ne idemo na Istru jer se igra na Veliki petak, sramota...
6

Svjesni smo da dio javnosti ne podržava našu odluku i da će se radije kritizirati ovaj potez. Ne zanimaju nas ni cinični komentari kao niti fraze o navijačima koji rade to što rade, a nazivaju se vjernicima, napisali su

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa, Dinamo nastavlja pohod na naslov prvaka te u 31. kolu Prve HNL na Veliki petak dočekuje Istru 1961 na Maksimiru. 

Pokretanje videa ...

'Plavi' su trenutačno vodeći na ljestvici s osvojenih 63 boda, a iza njih slijedi Osijek sa samo dva boda manje. Hajduk je na trećem mjestu sa 56 bodova dok iza njih slijedi Rijeka s bodom manje. 

Dinamo u važnoj utakmici za bodove i obranu titule prvaka neće imati podršku BBB-a koji će i ove godine nastaviti praksu prethodnih godina. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na to da Dinamo svoju sljedeću utakmicu protiv Istre igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine. Tako smo odlučili svaki puta zadnjih nekoliko sezona kada bi utakmica padala na Veliki petak, a tako će biti i ubuduće, nastavi li savez s ovom praksom.

Zagreb: BBB postavio transparent na tribini tijekom utakmice GNK Dinamo - Rapid

Ovakav sramotan odnos HNS-a prema navijačima traje i traje, ali ne samo zahvaljujući odgovornima u savezu već i samim predstavnicima klubova u ligi kao i mnogim drugim sudionicima lige. Skrećemo pozornost na činjenicu da će se ovoga tjedna, primjerice, sve utakmice Hrvatske malonogometne lige, a koja je u nadležnosti istog tog HNS-a - odigrati u četvrtak. Zašto?"

"Zahvaljujući zahtjevu klubova 1. HMNL koji su zatražili da se inicijalno zakazani termin cijelog kola s petka pomjeri 24 sata ranije. Znači - može se i nije sve samo do HNS-a. Nismo do sada primijetili da je ijedan klub barem deklarativno protestirao protiv ovakvog termina, a kamoli nešto više od toga."

Zagreb: BBB postavio transparent na tribini tijekom utakmice GNK Dinamo - Rapid

"Svjesni smo da dio javnosti ne shvaća i ne podržava našu odluku i da će se radije kritizirati ovaj potez, nego odluka cijelog niza odgovornih pojedinaca u HNS-u, klubovima te ostalih... Ali to nas ne zanima. Ne zanimaju nas ni cinični komentari kao niti fraze o navijačima koji rade to što rade, a nazivaju se vjernicima."

"Bad Blue Boysi nisu samo dekor na nogometnim stadionima već grupa ima svoja uvjerenja i principe koje živi i brani onako kako zna i može. Apeliramo ponovno na HNS i klubove da prestanu sa zakazivanjem termina utakmica na Veliki petak."