Obavijesti

Sport

Komentari 123

Dinamovi protivnici: Možemo svakoga pobijediti kod kuće

Dinamovi protivnici: Možemo svakoga pobijediti kod kuće

Vrhunske momčadi, ali u natjecanju kao što je Europska Liga nikada nije jednostavno. Na nama je da dokažemo svoju kvalitetu, rekao je kapetan Genka Bryan Heynen

VIDEO

Dinamo će u grupnoj fazi Europske lige igrati u skupini H protiv belgijskog Genka, West Hama i bečkog Rapida. 

POGLEDAJTE VIDEO: Maksmimir u ruhu Lige prvaka

Pokretanje videa...

Maksimir u ruhu Lige prvaka 02:01

Genk je vjerojatno najpoželjniji protivnik kojeg su 'modri' izvukli iz druge jakosne skupine dok trener Damir Krznar misli da je najmoćniji protivnik ipak West Ham. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, igrači Genka smatraju da je skupina teška te će prolazak u daljnju fazu natjecanja biti pravi izazov za njih. 

- Vrhunske momčadi, ali u natjecanju kao što je Europska Liga nikada nije jednostavno. Na nama je da dokažemo svoju kvalitetu - rekao je kapetan Genka, Bryan Heynen. 

Nakon današnjeg ždrijeba u Istanbulu, trener Genka John van den Brom komentirao je izvučene protivnike:

- Grupa u kojoj smo se našli neće biti laka. Izvukli smo teške protivnike, ali moramo vjerovati u sebe. U nogometu je sve moguće. Veselimo se utakmicama koje slijede. Bit će to velik izazov, ali mislim kako imamo šanse - rekao je nakon čega je komentar dao i tehnički direktor Genka, Dimitri de Condé. 

- Šteta što nismo izvukli neku momčad iz Španjolske, ali sretan sam jer smo u grupi s West Hamom. Igranje protiv momčadi iz Premiershipa predstavlja jedinstveno iskustvo i dobar izazov za naše igrače. Prolazak dalje mora biti naša ambicija, moramo se usuditi to izgovoriti - kazao je Condé.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KRC Genk (@krcgenkofficial)

Trener vjerojatno najjače momčadi iz skupine H, David Moyes, rekao je kako je lijepo vidjeti West Ham ponovo u Europi.

- Uistinu sam uzbuđen. Pratili smo jutrošnji ždrijeb da bismo vidjeli kako iznose bubanj s jakosnim skupinama. Najvažnije je bilo vidjeti da je West Ham ponovno među njima, odnosno u Europi, a nadamo se da ćemo dobiti i navijače prilikom utakmica na London Stadionu. Igrači su to zaslužili svojom igrom u prošloj sezoni, koja im je zasluženo donijela mjesto u europskom natjecanju - rekao je Moyes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by West Ham United (@westham)

Reakcije iz bečkog Rapida također su pozitivne te se nadaju dobrim partijama i prolasku u daljnju fazu natjecanja. 

- Sretni smo što smo se plasirali u grupnu fazu. Zadovoljni smo ždrijebom jer su svi naši protivnici atraktivni i radi se o jakim momčadima kojima se mogu veseliti i naši navijači - rekao je sportski direktor bečkog Rapida Zoran Barišić, inače bivši umirovljeni austrijski nogometaš nakon čega je skupinu komentirao glavni trener:

- To je sve samo ne laka skupina, ali veselimo se nadolazećim utakmicama. Učinit ćemo sve što možemo da prođemo grupnu fazu. Za mene osobno, West Ham je favorit, ali svaka utakmica bit će za sebe - rekao je Didi Kühbauer.

Kapetan Maximilian Hofmann komentirao je nadolazeće utakmice protiv izvučenih protivnika: 

- To je zaista uzbudljiva, ali ujedno i teška skupina. Volimo se natjecati protiv najboljih mogućih momčadi pa smo zaista željeli ući u grupnu fazu. Mislim da možemo pobijediti svakog protivnika pred vlastitim navijačima, a to smo već nekoliko puta pokazali na međunarodnoj razini. Ako uspijemo rasti izvan okvira, onda je u ovoj skupini sve moguće - zaključio je Hofmann. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SK Rapid Wien (@skrapid1899)

Pobjednici osam skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala, i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka.

Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja, pak, sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Prvo kolo igra se 16. rujna, drugo 30. rujna, treće 21. listopada, četvrto 4. studenoga, peto 25. studenoga, a šesto 9. prosinca. Točan raspored znat će se kasnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine