Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bejzbolaš ima državljanstvo, ali ne smije igrati! Iz Saveza stigao bizaran i besmislen odgovor

Bejzbolaš ima državljanstvo, ali ne smije igrati! Iz Saveza stigao bizaran i besmislen odgovor
2

Sporna odluka ne zabranjuje da igra na nekoj drugoj poziciji nego samo na poziciji bacača, koju igra mladi Amerikanac, koji je zbog iznimnog talenta dobio hrvatsko državljanstvo

VIDEO

Mladi Amerikanac Andrew Jones igra bejzbol u splitskom klubu na poziciji bacača, a zahvaljujući velikom talentu i sjajnim igrama, dobio je hrvatsko državljanstvo i poziv u reprezentaciju. 

Ipak, Jones zbog novog pravilnika Hrvatskog baseball saveza ne smije igrati na poziciji bacača jer na istoj prednost imaju igrači koji su ponikli iz hrvatskih klubova, a priču je istražila reporterka Provjerenog Nikolina Cetinić. 

Andrew ističe da obožava Hrvatsku, a za klub Nada igra od 2016. godine. 

- Igrao sam dovoljno dobro da me uzmu u obzir da dobijem putovnicu kako bih na neki način poboljšao bejzbolsku igru u Hrvatskoj i da igram za reprezentaciju - rekao je Andrew Jones za Provjereno. 

Amerikanac govori da je jedini igrač u Hrvatskoj koji je rođen u SAD-u, a da igra na poziciji bacača te da se pravilo praktički odnosi samo na njega. 

- Rekli su da za tu prvu utakmicu morate biti Hrvat da biste bacali. Ne samo biti Hrvat, nego se moraš roditi kao Hrvat da bi mogao bacati - kazao je Jones. 

Provjereno je tražilo pojašnjenje od Hrvatskog baseball saveza koji je novim pravilnikom ograničio Jonesu igranje, a predsjednik saveza Osvaldo Vavra ponudio je nadasve bizaran odgovor. 

"Izuzetno nam je drago da na sve strane pokazujete interes za naš sport i potvrđujem da smo vam na raspolaganju za razgovor! UZ SAMO JEDAN UVJET! A to je da prije tog razgovora NAUČITE PRAVILA BASEBALLA, da naš razgovor ima nivo, koji naš sport zaslužuje".

Osim što su tražili da se nauče pravila, najavili su da će prije razgovora napraviti i test znanja jer očito gospoda iz Saveza vidi poveznicu u načinima izbacivanja napadača, bodovanju, bazama i izmjenama s pojašnjenjem o pravilniku. 

"Ako imate stav da su "Only bad news are good news" i ako imate namjeru nanositi štetu ugledu i dostojanstvu Hrvatskog Baseball Saveza, molim vas da nas više ne kontaktirate. Da ne gubimo vrijeme na gluposti", zaključuje Vavra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu