Obavijesti

Sport

Komentari 40

Benko ušao s klupe i golom donio Rijeci tri boda u Zadru

Benko ušao s klupe i golom donio Rijeci tri boda u Zadru
4

U 89. minuti Zadar je imao veliku priliku za osvajanje boda nakon greške obrane Riječana, ali je Želimir Terkeš s nekoliko metara pucao glavom i pogodio stativu

VIDEO

Bitna nam je ova utakmica jer u ligi 10 se bodovi moraju skupljati kontinuirano, rekao je trener Rijeke Matjaže Kek uoči gostovanja u Zadru u četvrtom kolu Prve HNL. Riječani su na kraju potpuno zasluženo pobijedili 2-1.

Prvo veliko uzbuđenje na Stanovima gledatelji su vidjeli u 21. minuti kada je Sharbini snažnim udarcem s 15-ak metara pogodio prečku. Zadar se tada spasio, ali osam minuta kasnije ništa im nije moglo pomoći. Pokrivač je ubacio s desne strane, a Lešković je bio najviši u skoku i lijepo je glavom pogodio za vodstvo Rijeke 1-0.

Rijeka je potpuno dominirala u prvom poluvremenu, ali na odmor su otišli samo s jednim golom prednosti. U nastavku je Zadar zaigrao bolje, a nagrada je stigla u 58. minuti kada obrana Rijeke nije stigla na vrijeme očistiti loptu iz svog šesnaesterca. Lopta je došla do Ivančića koji s 15-ak metara pogađa dalji kut golmana Rijeke.

Rijeci je tri boda donio najbolji strijelac momčadi Leon Benko koji je u igru ušao u 57. minuti, a gol za tri boda zabio je u 76. minuti. Kvržić se u šesnaestercu Zadra izborio za jednu loptu i dao ju za Benka kojem nije bilo teško zabiti iz blizine u prazan gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 89. minuti Zadar je imao veliku priliku za osvajanje boda nakon greške obrane Riječana, ali je Terkeš s nekoliko metara pucao glavom i pogodio stativu.

- Kad smo ja i moj kolega ovako mokri, onda vam je jasno kako je bilo igračima na terenu. Kad si u ritmu Europe, ovakve se utakmice dobivaju na ovakav način. Zadovoljan sam. Čestitam mojim igračima i domaćinima na korektnoj borbi. Tri boda su najvažnija, nisu ovo utakmice za umiranje u ljepoti. Mogli smo i ranije završiti i ranije cijelu priču, ali dobro. Okrećemo se Europi, ovo je za mene završena priča - rekao je Kek nakon pobjede.

Nakon četiri kola Rijeka ima osam bodova, dva manje od vodećeg Dinama, dok je Zadar na osmom mjestu s tri boda.

Remi Žiline

Rijeka će u četvrtak u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige u Slovačkoj braniti 2-1 prednost s Kantride protiv Žiline koja je večeras odigrala 3-3 kod Banske Bystrice.

Žilina je nakon prvih 45 minuta imala vodstvo 2-0 golovima Akakpoa i Belloa. Domaćini su se vratili golovima Brasena i Povazaneca. Novo vodstvo Žilini u 77. minuti donio je Mabouka, ali samo minuti kasnije konačnih 3-3 postavio je Slancik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...