Obavijesti

Sport

Komentari 0

Benović osvojio broncu u Dohi

Benović osvojio broncu u Dohi

Jučer sam se na zagrijavanju za preskok ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu. Ali uspio sam, rekao je Benović nakon što je osvojio novu medalju

VIDEO

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović osvojio je broncu u vježbi na parteru na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi.

Hrvatski reprezentativac, koji je prošlog vikenda u Cottbusu sezonu otvorio sa srebrom, sada je još jednom potvrdio koliko je spreman. Na novo postolje u samo tjedan dana popeo se zahvaljujući ocjeni 14.166, a u finalu je imao najjači start - 6.3. Slavio je aktualni olimpijski pobjednik Izraelac Artem Dolgopjat (14.733), dok je srebrni Ukrajinac Ilja Kovtun (14.333).

Ovo je Benovićeva šesta medalja na turnirima Svjetskog kupa, a u Dohi ga u subotu još čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

- Presretan sam i prezadovoljan. Dva natjecanja u jako kratkom vremenu, sve jako dobro odrađeno, ovdje ulazak u dva finala i sada brončana medalja… Svaki sportaš sanja da se tako ustabili, smiri i odrađuje natjecanja ovako kako sam ja sada krenuo odrađivati. Ponosan sam na osvajanje ove bronce, ali još nije kraj, sutra imam i finale na preskoku. Nisam siguran hoću li se moći boriti za medalju, ali dat ću sve od sebe da što bolje odradim i preskok. Jučer sam se na zagrijavanju za preskok malo ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu, bilo je pitanje hoćemo li morati otkazati i parter i preskok, ali rekao sam treneru da želim odraditi kako god. I uspio sam - rekao je Benović nakon što je osvojio novu medalju.

Osim Benovića na preskoku, u subotu će u lovu na medalje na preči biti i Tin Srbić, najbolji iz kvalifikacija na toj spravi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba