Sport

Komentari 14

Beograd odlučio koja će ulica nositi ime po legendi Parlovu

Beograd odlučio koja će ulica nositi ime po legendi Parlovu

Legendarni hrvatski boksač Mate Parlov 70-ih godina bio je ponajveća ikona i zvijezda bivše države, a na skupštini grada Beograda odlučili su da će dio Bežanijske ulice nositi ime njemu u čast

Legendarni hrvatski boksač Mate Parlov, osvajač naslova europskog i svjetskog prvaka, dobit će ulicu u glavnom gradu Srbije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sin Mate Parlova u Puli otkrio spomenik ocu 

Srpski mediji objavili su kako je danas na skupštini grada Beograda donesena odluka da će dio Bežanijske ulice na Zvezdari nositi ime po Mati Parlovu, a sve na inicijativu zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića. 

POGLEDAJTE LOKACIJU:

Parlov je za Jugoslaviju osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972. godine, bio je svjetski prvak 1974. te profesionalni svjetski prvak u poluteškoj. Dvaput je napadao i teškaški naslov po WBC-u, ali nije uspio srušiti Amerikanca Marvina Camela.

U Srbiji je, inače, prošle godine krenula masovna promjena imena ulica koje su nosile nazive uglavnom gradova i regija drugih država nastalih raspadom Jugoslavije. Tako su se na dnevnom redu gradske skupštine našli preimenovanje ulica koje su nosile ime Zagrebačka, Zagorska, Porečka, Hvarska, Splitska, Podravska, Šibenska, Hrvatska.

Parlov je porijeklom iz Imotskog, rodio se u Splitu, a nakon završetka karijere živio je u Fažani kraj Pule i vodio svoj kafić u centru Pule, na Giardinima. Nakon što je 2008. godine preminuo u 59. godini života, kafić je preuzeo sin Matko.

- Kao i uvijek, drago mi je kada se netko sjeti moga oca. Amaterski dio karijere moj otac je najviše volio, a u skladu s tim, najviše vremena provodio je u Beogradu u Spotskom centru Košutnjak. Znam da je cijeli život govorio kako je volio ići tamo i kako je veliki dio mladosti provodio upravo u Beogradu. Zato mi je još draže što će baš u Beogradu dobiti svoju ulicu - rekao je u intervjuu za 24sata sin Matko.

Najčitaniji članci