Obavijesti

Sport

Komentari 4

Beograđanin najbolji strijelac juniorske lige: HNL je odličan, a bila bi mi čast igrati za Dinamo

Beograđanin najbolji strijelac juniorske lige: HNL je odličan, a bila bi mi čast igrati za Dinamo

Uroš Mrdaković (19), napadač Slaven Belupa, zabio je 15 golova u juniorskoj ligi i odveo Belupo u finale Kupa. Pokojni otac igrao je za Srbiju na OI-ju u Pekingu protiv Argentine, za koju je igrao Lionel Messi

VIDEO

Ta mjesta su obično rezervirana za napadače Dinama i Hajduka. Zna se ugurati netko iz Rijeke ili Osijeka i tu priča završava. No ovog trenutka najbolji strijelac juniorskog HNL-a je napadač Slaven Belupa. Zove se Uroš Mrdaković i rođen je u Beogradu 11. rujna 2004. godine. U Srbiji je igrao za Čukarički i Radnički iz Niša, a onda stigao u Hrvatsku. Kako?

- Puno mi je pomogao Marijo Dodik i agent. Doveden sam najviše zbog seniora, ali se dokazujem kroz juniore - kaže Mrdaković, koji je imao ponude Anderlechta i Olympiacosa.

- Da, bilo je, dok sam bio kadet. Ali kad je stigao poziv od Slavena, odmah sam prihvatio izazov. Puno mi je pomogao Komnen Andrić, rekao mi je sve najbolje o hrvatskoj ligi, klubovima, uvjetima... Također mi je rekao da neću imati nikakvih problema i stvarno je tako. Uživam u Hrvatskoj, nikakvih problema nisam imao, svi pomažu, pitaju trebam li što - kaže Uroš. 

Kako je bilo preseliti iz jednog velegrada kao što je Beograd u Koprivnicu?

- Pa znate šta, oduševljen sam. Primjerice, u Beogradu sam znao na treninge putovati po sat i pol, kad bih upao u gužvu. U Koprivnici mi je sve na deset minuta. Prekrasan grad, imam mir, tišinu, sve što mi je potrebno. Lijepo se maknuti iz takve buke i galame u mirno mjesto, gdje sam fokusiran isključivo na nogomet. Baš mi je lijep u Koprivnici.

Rođeni ste Beograđanin, je li vam skloniji srcu Partizan ili Crvena zvezda?

- Partizan! U Srbiji je sve i svi za Zvezdu, od predsjednika Vučića pa do svih ostalih... Imaju sve povlastice.

Igrate sezonu iz snova, prvi ste strijelac juniorske lige, izbacili ste Hajduk iz Kupa, izborili ste finale. I to sve s kapetanskom vrpcom na ruci. O vama se počinje pričati i u najvećim hrvatskim klubovima. Pa i u Maksimiru.

- Bila bi mi čast zaigrati za Dinamo. U HNL-u sam debitirao upravo protiv Dinama na Maksimiru, sjajan klub. Travnjak im je fenomenalan, pa atmosfera. Imaju najbolju momčad u Hrvatskoj. Tko će biti prvak? Mislim da derbi na Rujevici neće odlučivati, da će se odlučiti na manjim utakmicama. 

Vaš pokojni otac Miljan je bio sjajan napadač, malo stariji ga se sjećaju s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Igrao je protiv Argentine, zabio je gol Obali Bjelokosti...

- Da, tad su za Argentinu igrali Messi, Aguero, Di Maria, Riquelme... Obali Bjelokosti je zabio gol, to je isto bila tad sjajna momčad, u napadu su bili Salomon Kalou i Gervinho. Pogledam nekad te utakmice.

Imate li sličnosti s ocem, kažu da podsjećate na njega?

- Kažu da sam isti otac. I on je bio napadač, zabijao je dosta golova, kažu da imam taj njegov osjećaj za gol, tu napadačku glad za golovima. To mi je stvarno najljepši kompliment. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi