Sport

Komentari 45

Bešćutna šampionka: Pa neka si Ivana dovede drugog trenera

Bešćutna šampionka: Pa neka si Ivana dovede drugog trenera

Nesretni trener Ivane Habazin mučki je napadnut s leđa na vaganju suparnice i završio je na operaciji lica, dok Claressa Shields kaže: Pa ništa se nije dogodilo Ivani, može se boriti!

Njezino je ime Ivana 'Bez Isprika', pa očekujem da ih i ne bude. Sigurna sam da ima nekog drugog svog trenera kojeg može dovesti na borbu.

Gotovo je nevjerojatno bešćutna izjava Claresse Shields, sportašice, šampionke, nakon što je njezina nesuđena suparnica Ivana Habazin otkazala borbu koja se trebala održati u nedjelju (3.30 po hrvatskom vremenu) za dva pojasa svjetske boksačke prvakinje u supervelter kategoriji po WBC i WBO federacijama.

Na služenom vaganju Ivanin je trener James Ali Bashir mučki napadnut s leđa i pretučen, a nagađa se da je privedeni napadač Cleressin brat, iziritiran Jamesovim inzistiranjem da nazoči vaganju, kako bi se uvjerio da je sve u redu, da nema varanja.

Ali je udaren s leđa, pao je, krvi je bilo posvuda, Ivana je plakala držeći ga u naručju i zazivajući pomoć... Otkazala je meč jer nije bila u stanju boriti sem, dok je nesretni James prevezen u Detroit na operaciju lica.

A Claressa? Ona je pokazala jako malo ljudskosti...

- Pa ništa se nije dogodilo Ivani nego, nažalost, njezinu treneru. A on je pokazao ogroman manjak poštovanja. Iako ne opravdavam to što mu se dogodilo. Ja nisam nikome rekla da mu naudi, to nema veze sa mnom i počinitelj nije nitko iz mojega tima - dodala je, pa ipak zaključila:

- Molim se za Ivanina trenera.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Boksačka je javnost na Ivaninoj strani, jer ovo je doista bio nezapamćen incident, skandal. I posve je besmislena, prenijeli su i američki analitičari, Claressina opaska da Ivana, eto, iz Hrvatske za jedan dan dovede nekog drugog trenera i uđe u ring, jer njoj se, zapravo, ništa nije dogodilo... To samo pokazuje da je prvakinji važno bilo samo da ne ostane bez zarade.

I, da, ne zaboravimo da su se Shields i Habazin trebale boriti u kolovozu, ali se tada Claressa povukla iz ringa zbog ozljede na treningu. Fizička ozljeda, jel, nije upitna, Claressa nije bila spremna za meč. A osporava činjenicu da Ivana, nakon takvog šoka posve opravdano, psihički nije spremna ući u ring.

- Krećem u bolnicu uvjeriti se da su Ivana i njezin trener dobro i da dobiju svu moguću liječničku skrb, to nam je sad najvažnije. A tek onda možemo razgovarati o borbi. Odluka o tome može li u ring bez trenera isključivo je Ivanina - rekao je Claerssin menadžer Mark Taffet.

Habazin: Tko bi ušao u ring nakon ovakvih sranja?

- Pozdrav svima, još sam u bolnici, pola je sata iza ponoći... Završila je Bashirova operacija. Ovdje je, bit će dobro, bit ću i ja dobro. Želim vam samo reći hvala zbog poruka podrške. Borba je službeno otkazana - rekla je Ivana u obraćanju na Facebooku.

- Puno se priča o tome da se bojim i takva sranja. Mislim da ne trebam ništa reći jer je cijela ova situacija stvarno usrana i bez poštovanja. Meni je najvažnije da mi je trener u redu i ne znam tko bi mogao i pomisliti da ću ući u borbu za dvije svjetske titule nakon sveg tog sranja koje se dogodilo meni, treneru i timu.

- Pripremali smo se četiri mjeseca, toliko sam bila daleko od kuće, kao i on. Dala sam sve u ovo, gubim puno toga s ovom stvari koja se dogodila, ali vratit ćemo se, bit ćemo jači. Tko bi mogao i pomisliti da bih ušla u ring bez trenera?

Najčitaniji članci