Obavijesti

Sport

Komentari 122

Beusan: Bradarić igrao rukom, a isključenje Gorgona je greška

Beusan: Bradarić igrao rukom, a isključenje Gorgona je greška
2

Nakon ovog derbija se priča o suđenju koje nije dobro. Zadnje kolo smo pohvalili suce. Velika je odgovornost na povjereniku za delegiranje, imamo derbi derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, rekao je Beusan

VIDEO

Hrvatsko 'Oko sokolovo' Mateo Beusan analizirao je suđenje Ante Vučemilovića-Šimunovića na derbi utakmici Dinama i Rijeke na Maksimiru koja je završila 1-1.

Pričalo se puno više o suđenju nego o samom nogometu, kako poslije utakmice, tako i u HRT-ovoj emisiji 'Stadion'.

U 16. minuti Josip Mišić startao je domaćeg golmana Dominika Livakovića. Mnogi su smatrali da je to čak i za crveni karton, no Mateo Beusan kaže da nema govora o isključenju.

Dinamo zakinut za penal; Gorgon nije trebao biti isključen

U 38. minuti Filip Bradarić je igrao rukom  u šesnaestercu Rijeke poslije jednog ubačaja.

- Bila je ruka. Ovo je najveća greška na utakmici. Namjerno igranje rukom, ruka je poviše tijela i povećava obujam. Igrač nije trebao dobiti opomenu.

Beusan smatra kako sudac Vučemilović nije imao dosljedan kriterij. Stoga, isključenje Alexandera Gorgona smatra greškom. Ofenzivac Rijeke dobio dva žuta kartona u razmaku od šest minuta. Prvi zbog prigovora u 64., drugi zbog faula u 70. minuti.

- Sagledavajući cijeli kriterij, ne mogu govoriti prestrogo. Za mene je to greška. Mogao mu je dati žuti, ali da je imao takav kriterij cijelu utakmicu.

Izdvojio je Beusan detalj iz 74. minute gdje je Vešović dobio žuti zbog guranja na centru. To je također po njegovom mišljenju pogreška.

Jeličić: Ovo je bila klasična kompenzacija

- Nemamo jednak kriterij. Zbog guranja na ovakvim derbijima davati ovakve žute kartone, to nema smisla.

U 92. minuti Pivarić je faulirao Vešovića, nije svirano ništa. Beusan smatra kako je Pivarić trebao dobiti žuti karton.

- Pivarić je pokosio svog igrača bez namjere da dođe do lopte, u tom slučaju Vučemilović nije reagirao. Da je njemu dao žuti, onda bi Gorgonovo isključenje imalo smisla i kriteriji bi bio ujednačen, a on nije reagirao - smatra Beusan.

- Nakon ovog derbija se priča o suđenju koje nije dobro. Zadnje kolo smo pohvalili suce. Velika je odgovornost na povjereniku za delegiranje, imamo derbi derbija Hajduka i Dinama na Poljudu. Kako je krenulo, bit će problema tko će suditi, ostalo mu je 2-3 suca - rezimiralo je 'Oko sokolovo'.

- Problem je što je sudac vidio na poluvremenu penal kojeg je propustio dosuditi. Ovo je klasična definicija kompenzacije. To ne vodi ničemu. Igrači su se dobro kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Sudac je 'uzeo' utakmicu navijačima - smatra Jeličić koji dodaje:

- Vešovićevo ponašanje je neprihvatljivo. Svaku utakmicu treba dobiti žuti karton. Jonas i Sigali kod Dinama također. Imaju naviku puno pričati, previše im se tolerira, pa onda u Ligi prvaka bude problema.

Hajduk je oštećen u Koprivnici

Hajduk je izgubio kod Slaven Belupa 2-1, a 'bili' su se posebno razljutili poslije penala za Slaven u 60. minuti. Lorenco Šimić je ispao krivac zbog faula nad Makedoncem Mirkom Ivanovskim, faulom koji po Beusanu nije postojao.

- Gledali smo ovo skupa 20 puta. Ovdje ne vidim kontakt, eventualno kontakt dva koljena, ali igrač onda ne bi tako pao. Nema faula za kazneni udarac - zaključuje.

U 89. minuti sudac Damir Batinić svirao je penal za Hajduk poslije faula nad Zvonimirom Kožuljom.

- Tu dolazi do gaženja po stopalu, to je ispravna odluka suca - jasan je Beusan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani