Obavijesti

Sport

Komentari 312

Opet drama: Hrvatska dobila Grčku nakon dva produžetka!

Opet drama: Hrvatska dobila Grčku nakon dva produžetka!
14

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon nevjerojatnog trilera i dva produžetka svladala je Grčku 92-88 i u četvrtfinalu, kao prvoplasirana, igra protiv Ukrajine

VIDEO

Utakmica s Grčkom bitna je kao sve dosadašnje, ali bit će lakše bez tenzija da moramo dobiti pod svaku cijenu, rekao je hrvatski izbornik Jasmin Repeša uoči posljednje utakmice drugog kruga Eurobasketa, koja je odlučivala s koje pozicije će Hrvatska u četvrtfinale.

No daleko od toga da je utakmica bila laka, naprotiv, hrvatski košarkaši su odigrali fizički i psihički najzahtjevniju utakmicu na dosadašnjem Eurobasketu u Sloveniji. Nakon velike drame i čak dva produžetka Hrvatska je slomila Grčku 92-88 te je u velikom stilu osigurala prvo mjesto u skupini F!

Repešini igrači na pravi ratnički način izborili su sedmu uzastopnu pobjedu, koja ni ovoga puta nije mogla doći bez drame. Nasreću, danas se pisala grčka tragedija poslavši Spanoulisa i suigrače kući nakon što se činilo da utakmica nikako neće završiti.

Tako si je Hrvatska osigurala najbolji mogući ždrijeb, te će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajine što nam otvara prostor za plasman među posljednjih četiri i borbu za medalje.

Indikativno, Grčka je pala nakon punih 18 godina, posljednji put u Ateni kad smo osvojili našu posljednju medalju.

Prva četvrtina otišla je minimalno na stranu Grčke, koja je okrenula vodstvo Hrvatske 11-7. Slični scenarij provlačio se kroz cijelu utakmicu pa tako i u drugoj četvrtini kad nam je prednost vratio raspoloženi Draper s devet uzastopnih koševa. Grci su se opet vratili pa i poveli +5 da bi nas Bogdanović vratio u egal, a Tomić je položio za prednost na poluvremenu od 36-34.

Dakako, protivnik se u trećoj dionici opet vratio vođeni sjajnim Spanoulisom, a serija u režiji Tomića i Simona donosi nam najveće vodstvo od 49-43. Do kraja četvrtine zaustavili smo se na prednosti od pola koša. U posljednjoj fazi utakmice proradio je i Žorić, a Ukić i Bogdanović drže prednost od tri do četiri koša. Ali Zizis tricom u posljednjoj minuti zabija za 70-70, a Ukić ne uspijeva realizirati zadnji napad pa je utakmica ušla u produžetak.

Neprecizna slobodna bacanja Tomića mogla su nas skupo koštati, a Bogdanović spašava Hrvatsku zabivši nerezonski šut za tri za 77-77 i novi produžetak. Babo je nastavio sa sjajnim igrama te je zabio 11 od naših 13 koševa, a Grci se po tko zna koji put vraćaju na 86-86. Draper gađa dvicu te uspijevamo izboriti napad, odlazimo na +4 te koncentriranom igrom čuvamo prednost za konačnih 92-88.

Najefikasniji kod Hrvatske bili su Bogdanović s 22 koša i četiri skoka, Tomić s 15 koševa i 12 skokova, Ukić sa 14 koševa i pet skokova te Draper s 13 koševa i tri skoka. Kod Grka najbolji su bili Bourousis s 21 košem i devet skokova te Spanoulis s 18 koševa.

Ovaj impresivni pobjednički niz sad treba ostaviti po strani jer slijedi najvažnija, eliminacijska utakmica, koja će odrediti uspješnost Hrvatske na ovom Eurobasketu, a Ukrajina je na rasporedu u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 312
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...