Obavijesti

Sport

Komentari 12

Biciklist laktom izazvao kaos: U suca odgurnuo kolegu, obojica su trenutno u kritičnom stanju

Biciklist laktom izazvao kaos: U suca odgurnuo kolegu, obojica su trenutno u kritičnom stanju

Sudac koji je bio zadužen za fotofiniš teško je nastradao te je u kritičnom stanju i bori se za život. Dylan Groenewegen je laktom Jakobsena poslao u zaštitnu ogradu, a zatim je i odletio u suca

VIDEO

Težak incident obilježio je završnicu prve etape biciklističke utrke kroz Poljsku, koja se boduje za "WorldTour", vožene od Chorzowa do Katowica u srijedu.

U posljednjim metrima etape u sprintu su se za etapnu pobjedu borili Nizozemci Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) i Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep). Jakobsen je pokušao preteći Groenewegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice.

Velothon 2017

Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde. Kako je i zaštitna ograda završila na stazi, prilikom prolaska ciljem palo je još nekoliko vozača koji su završili u bolnici.

Zbog svog postupka Groenewegen je diskvalificiran te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu, no to će mu biti slaba utjeha jer je završio na intenzivnoj njezi u umjetno induciranoj komi u bolnici u Katowicama. 

Kritično je sudac, ali i nizozemski biciklist Fabio Jakobsen, koji je teško pao u samoj završnici prve etape utrke Kroz Poljsku nalazi se u životnoj opasnosti izjavila je glavna liječnica utrke Barbara Jerschina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smile if you love to ride your bike! 📸 @woutbeel

Objavu dijeli Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen)

- Istina je, njegov je život ugrožen. Izgubio je jako mnogo krvi te je zadobio brojne ozljede glave. Oslobodili smo mu sve dišne putove te dali kisik i sve potrebne lijekove. Srce radi normalno - kazala je liječnica.

Iskusni sportski direktor Jakobsenove momčadi Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevre Groenewegenov je potez proglasio kriminalnim činom, a sankcije je najavio i Međunarodni biciklistički savez (UCI).

- Snažno osuđujemo opasno ponašanje Dylana Groenewegena koji je gurnuo Fabija Jakobsena u zaštitnu ogradu te prouzročio masovni pad. Takvi ispadi su neprihvatljivi i tražit ćemo od Disciplinske komisije da ga kazni u skladu s ozbiljnosti prekršaja - objavio je UCI.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba