Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

BiH i Srbija imale sreće: Euro mogu izboriti na svom terenu

Ako prođe Sjeverne Irce, Bosna i Hercegovina bit će domaćin boljem iz para Slovačka-Irska, a Srbija (ako ne ispadne u Norveškoj) čeka pobjednika dvoboja Škotske i Izraela

Foto: Dado Ruvic, Mike Egerton
35 komentara

Dvadeset je sudionika Eura 2020 poznato, među njima, naravno, i Hrvatska, a obavljen je i ždrijeb dodatnih kvalifikacija na kojima će se iz 16 reprezentacija izlučiti još četiri koje će upotpuniti europsku nogometnu smotru sljedeće godine.

Mi smo u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Nizozemskom, Rusijom, Švicarskom i Poljskom, a na ždrijebu u petak izvučeni su ovi parovi iz kojih ćemo dobiti još četiri reprezentacije za četvrtu jakosnu skupinu u kojoj su već Wales i Finska:

  • Liga A: Bugarska/Mađarska vs Island/Rumunjska
  • Liga B: BiH/Sjeverna Irska vs Slovačka/Irska
  • Liga C: Norveška/Srbija vs Škotska/Izrael
  • Liga D: Gruzija/Bjelorusija vs Makedonija/Kosovo
ANKETA Ajmo, izbornici! Izvucite nam najbolju skupinu za Euro 2020.

Bosna i Hercegovina bi, dakle, dvaput mogla biti domaćin. Najprije će to sigurno biti Sjevernim Ircima, a ako to riješi onda opet Ircima ili 'našim' Slovacima. Srbija najprije mora 'preživjeti' gostovanje u Norveškoj, a onda bi bila domaćin Škotskoj ili Izraelu.

Boljeg iz sraza Kosova i Makedonije čekaju Gruzija ili Bjelorusija, a ostao je i rasplet Lige A u kojoj će na Euro 2020 samo jedan iz parova Bugarska - Mađarska i Island - Rumunjska.

Prve utakmice play-offa igraju se 26. ožujka, a finala pet dana kasnije. 'Nokaut' sistem, a nagrada ogromna... Bit će žestoko. Jako žestoko!

Spomenimo i kako će pobjednik play-offa Lige C sigurno ići u skupinu D u kojoj je Engleska kako bi se ostavila mogućnost da Škotska igra u Glasgowu prođe li dodatne kvalifkacije, a pobjednik play-offa Lige B ide na noge Španjolcima u skupinu E, u kojoj je, osim Bilbaa, domaćin Dublin odnosno Republika Irska, koja igra u tom dijelu play-offa.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

 
Naši partneri pišu
Message