Obavijesti

Sport

Komentari 68

Bijela ili crna točka? Promašio i Nayir, Hajduk strepio do kraja...

Bijela ili crna točka?  Promašio i Nayir, Hajduk strepio do kraja...
3

Daleko bi nas odvelo nabrajanje svih neslavnih rekorda koje je momčad Hajduka porušila u tekućoj sezoni, ali statistika kaznenih udaraca jedna je od bizarnijih i nevjerojatnijih. Od deset izvedenih realizirali su četiri!?

VIDEO

Kad te neće gol, onda te neće ni s bijele točke. A Hajduka ove sezone neće pa neće, pa ni iz najveće moguće prilike. U prethodnih 17 prvenstvenih kola promašili su bijeli čak pet od devet kaznenih udaraca, a neugodnu tradiciju promašaja nastavili su i večeras protiv Istre. Tragičar je ovoga puta bio Umut Nayir koji je umjesto mreže pogodio vratnicu!?

- Neću odrediti pucača, neka se igrači sami dogovore, neka puca onaj tko se bude najbolje osjećao u tom trenutku – kazao je u najavi ogleda s Istrom trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14
Hajduk teško srušio Istru, Umut promašio i šesti penal u sezoni, a Caktaš se preselio na klupu
Hajduk teško srušio Istru, Umut promašio i šesti penal u sezoni, a Caktaš se preselio na klupu

Obzirom da je Hajduk do kaznenog udarca već vodio 1-0 golom Umuta Nayira, koji je pospremio lijep ubačaj Todorovića, očito je Turčin osjetio da imao dovoljno samopouzdanja, i da može povećati vodstvo. Prema lopti su krenuli i Atanasov i Vušković, ali čim je sudac Lovrić pokazao na bijelu točku, Nayir je uzeo loptu.

No samopouzdanje nije bilo dovoljno te se i on upisao na crnu listu igrača koji su ove godine promašivali, uz bok Caktašu koji je promašio tri te Jaira i Jradija koji su promašili po jedan kazneni udarac. Dojam je da bi napadači Hajduka prije pogodili EuroJackpot nego penal.

Daleko bi nas odvelo nabrajanje svih neslavnih rekorda koje je momčad Hajduka porušila u tekućoj sezoni, ali statistika kaznenih udaraca jedna je od bizarnijih i nevjerojatnijih. Možda bi bilo dobro da u Hajduku razmisle o angažmanu psihologa koji bi sigurno pomogao da igračima bijela točka ne bude crna točka.

Hajduk-Istra 1961
'Hajduk je pogriješio! Caktaš je pod velikim pritiskom, nisu mu smjeli dopustiti da i dalje puca'
'Hajduk je pogriješio! Caktaš je pod velikim pritiskom, nisu mu smjeli dopustiti da i dalje puca'

Posljedično tome, umjesto da nakon pola sata igre imaju dva gola prednosti i mirno u nastavku susret privedu kraju, utakmica je bila otvorena sve do samoga kraja.  Što je utakmica odmicala, Istra se sve više otvarala i prijetila, Fausto Budicin je osvježavao  momčad Guzinom, Perkovićem, Blagojevićem..., dok je Tramezzani umjesto indisponiranog Jaira uveo Dolčeka, a u završnici i Mujakića... No unatoč naporima gostujuće momčadi koja je opasno prijetila sve do kraja, na koncu je slavio Hajduk s minimalnih 1-0.

Iako je i večeras bilo promjena u sastavu u odnosu na subotnji ogled s Lokomotivom, momčad je doživjela samo jednu krupnu i važnu promjenu, a to je izostavljanje kapetana i najboljeg igrača Mije Caktaša. Tramezzani nije najavljivao niti ponudio objašnjenje za taj potez, no obzirom da je tijekom tjedna uigravao trojac Jurić - Nejašmić – Atanasov, bilo je za očekivati da će Mijo preseliti na klupu, a momčad zaigrati u Tramezzanijevoj omiljenoj formaciji "Božićno drvce" 4-3-2-1.

U momčad je po prvi put u Tramezzanijevoj eri ušao Darko Nejašmić, a iza već standardne zadnje linije u sastavu Todorović – Vušković – Simić – Čolina na gol je stao povratnik Josip Posavec, no isključivo zbog toga što je Kalinić morao preskočiti utakmicu zbog povišene temperature.  

Hajduk-Istra 1961
'Nakon Lokomotive kći mi je rekla: Tata, možeš ti to i bolje'
'Nakon Lokomotive kći mi je rekla: Tata, možeš ti to i bolje'

Praznim Poljudom tijekom cijele utakmice odjekivao je duboki glas trenera Hajduka Tramezzanija, koji je svih 90 minuta trčao uz liniju i komandirao obranom svoje momčadi, davao je upute gdje će se tko postaviti, u koji koridor pustiti igrače Istre i hvatati ih u zamke, a pogotovo kad je trebalo zakrpati šupljine u obrani. Na koncu mu se trud isplatio, iako je bilo gusto do samoga kraja, Hajduk je ipak zasluženo uzeo sva tri boda, za barem malo mira uoči dva zahtjevna gostovanja u Gradskom vrtu i na Rujevici.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica