Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Nakon Lokomotive kći mi je rekla: Tata, možeš ti to i bolje'

'Nakon Lokomotive kći mi je rekla: Tata, možeš ti to i bolje'
8

Hajduk je u prosincu i siječnju odigrao šest susreta i pet puta izgubio. 'Idući penal? Neka sami odluče u tom trenutku, ali ne da ih pet uzme loptu i da imamo problem, a znam da se to već događalo u Hajduku...'

VIDEO

Korak naprijed, natrag dva! Otprilike tako izgleda start Paola Tramezzanija na klupi Hajduka. Pobjeda na otvaranju nastavka natjecanja u Šibeniku, solidan nastup ali i poraz u Maksimiru, a onda novi poraz, blamaža protiv Lokomotive, protiv koje njegovi igrači nisu uputili niti jedan - jedini udarac unutar okvira Santinijevog gola. Čak ni iz kaznenog udarca!?

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

Vaša je momčad ove sezone izgubila od sve četiri momčadi koje su u to vrijeme bile na dnu prvenstvene ljestvice. Kako to komentirate, je li razlog psihološki, pristup, nešto drugo. I kakvi su odjeci sastanka s igračima?

- To je problem, igrali smo devet utakmica kući i osvojili samo osam bodova. Nije lako to objasniti. Ako zadnju utakmicu usporedimo s dva prethodna gostovanja, jasno je da je naš problem ovaj stadion. Nije problem pristup ili priprema utakmice, nakon primljenoga gola na početku utakmice kod igrača sam vidio emociju kao da je utakmica već završila. Moramo raditi jako puno na psihološkom pristupu, pogotovo kad igramo kod kuće. Kazao sam im da je najveća pogreška strah od pogreške. Znate bolje od mene kako je igrati na ovom stadionu, nekad bi sam pogled gostiju na stadion za njih značio strah, i moramo promijeniti tu situaciju. Neće biti lako, nije laka ova sezona, ni dvije, tri..., čudne su ali karakterom i drugačijim pristupom se može izvući. Rekao sam igračima da želim vidjeti različiti mentalitet.

Split: Utakmica 18. kola Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva
'Hajduk je pogriješio! Caktaš je pod velikim pritiskom, nisu mu smjeli dopustiti da i dalje puca'
'Hajduk je pogriješio! Caktaš je pod velikim pritiskom, nisu mu smjeli dopustiti da i dalje puca'

Hajduk je ove sezone promašio pet od devet jedanaesteraca. Jeste li razgovarali s igračima i tko će sljedeći pucati?

- Dogodi se, igrač se dobro osjeća i – promaši. Promašili smo ih dosta, ima par igrača koji mogu, sada je na njima velika odgovornost, ali kao što sam već rekao, moramo se popraviti. Da smo zabili iz penala, možda bi se i utakmica drugačije odvijala.

Možete li nam reći nešto više o transferima dvojice mladih igrača Marina Ljubića i Stipe Radića i o statusu Darka Nejašmića, niste ga koristili u prve tri utakmice. Hoćeš li ga iskoristiti sutra?

- Za Darka nisam našao prostor u prethodnim utakmicama, ali vjerujem u njega i želim da ostane s nama. Znam njegove kvalitete, važan je igrač za nas. Marin i Stipe su mladi, profesionalni, imali su priliku otići i igrati. Mladi igrači moraju igrati i naći prostor za sebe i ja sam se dogovorio sa sportskim direktorom oko te situacije.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lig
Hajduk je u ovoj sezoni postao prava mušterija za "fenjeraše"
Hajduk je u ovoj sezoni postao prava mušterija za "fenjeraše"

Utakmicu s Lokomotivom gledale su vaša supruga i kći, što su vam rekle nakon utakmice?

- Sreo sam ih tek nakon utakmice, kći mi je rekla: "Tata, možeš ti to i bolje".

Slijede li igrači vaše ideje i zahtjeve?

- Osjećaj nakon utakmice je bio čudan. Nakon deset dana u pozitivnom duhu i energiji, jedna pogreška vratila nas je unatrag, moramo startati od nule. Slijede li me igrači? Nastoje napraviti što tražim od njih na treningu i u pripremi utakmica. Karakter, odlučnost, pristup... sve to treba dovesti na nivo da izgledamo drugačije na terenu. Mi ne predstavljamo samo Split i Dalmaciju, nego i cijelu zemlju, moramo puno bolje. Možeš izgubiti jednu utakmicu, ali od momčadi koja je jača od nas, ne smiješ izgubiti tako da ne daš sve od sebe. Prva prepreka je naš stadion, naš dom, moramo riješiti taj problem.

Što možete promijeniti da igrači konačno daju sve od sebe?

- Rekao sam igračima jučer: "Dajte sve od sebe, možda se za dva mjeseca otvori stadion pa vas navijači dočekaju pljeskom". Imamo priliku prominenti sezonu. Nogometna utakmica ja kao život, ovo je za nas sjajan posao, dva sata treninga na dan... Moji roditelji i dalje rade svaki dan puno radno vrijeme...

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica
Je li vrijeme za kompletan reset i vraćanje Hajduka korijenima?
Je li vrijeme za kompletan reset i vraćanje Hajduka korijenima?

Jeste li pogledali Istru i koliko pozornosti ste joj posvetili?

- Gledao sam ih, tjelesno su dobri, igraju vertikalno, nije bilo lako pripremiti tu utakmicu, ali želim da mi imamo drugačiji pristup, i sutra je perfektna utakmica da se to napravi. Četiri utakmice izgubili smo od zadnjih momčadi na ljestvici, sutra je perfektna situacija da vidimo jesmo li naučili lekciju koju nam je dala Lokomotiva.

U slučaju poraza, umjesto Europe borit ćete se za ostanak. Koliko je to za igrače opterećenje?

- Znamo da je utakmica važna, i da je svaka sljedeća važna za nas. Razgovaram dosta sa svojim igračima, pogotovo individualno, znaju oni da je utakmica jako važna. Za mene ne postoji mogućnost da odigraš dvije utakmice dobro vani, a onda onako kao protiv Lokomotive. Ako krećemo od nule, ja to prihvaćam, ako krećemo ispod nule, i to prihvaćam, ali ne prihvaćam da igramo i imamo pristup kao protiv Lokomotive. Želim vidjeti drugačiji karakter.

Hoćete li mijenjati nešto u kadru i taktički, i tko će braniti sutra ako Kalinić ne bude mogao zbog temperature?

- Čekamo medicinski izvještaj o Lovri i tek kad budemo znali njegovu situaciju donijet ću odluku. Posavec je dobro i ozbiljno trenirao, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Znam za Josipovu situaciju, jednako kao što znam da će on, ako ga budem trebao, dati sve od sebe. Nije važno što je bilo prije, važno je da ja vjerujem u njega i znam da će odigrati dobro.

Koliko ste blizu odluke da momčad odvedete u 6:00 ujutro u tvornicu, kao što ste napravili u Luganu? Koliko još imate strpljenja?

- Bio sam šokiran nakon Lokomotive, ali se nastojim kontrolirati. Nadam se da će sutra dobro odgovoriti protiv Istre, nastojim im sve objasniti, imam za njih razumijevanja.

Hoće li Caktaš pucati penal dalje?

- Za mene je prirodno izabrati igrača koji puca, ali kao što sam već rekao, neka puca onaj tko se najbolje osjeća. Kad vodiš 3-0 svi žele pucati, čak i oni s klupe, za mene je najbolje da loptu uzme onaj tko se najbolje osjeća. Neka sami odluče u tom trenutku, ali ne da ih pet uzme loptu i da imamo problem, a znam da se to već događalo u Hajduku.

Ide li Jairo ili ostaje?

- Ne još. Tržište je još dva tjedna otvoreno i svi igrači koji su tu, ja razmišljam o njima. Neki moda i odu, ali još uvijek mi nitko od njih nije rekao da želi otići. Ono što očekujem od Jaira je da počne igrati kao što je igrao prošle sezone, kad je došao u Split bio je top igrač kluba i lige, on nam je važan, treba vidjeti što može dati ovoj momčad...

Istra se dolazi boriti za život, jeste li vi spremni boriti se za vaš?

- Jako dobro pitanje. Moramo igrati kao da je pitanju utakmica za ispade iz lige, moramo imati taj pristup. Ja znam što predstavlja ovaj grb i ovaj klub, i igrači moraju imati takav pristup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'