Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Bila' osmica: Hajdukova Pašta nasljednik je klupskih legendi

'Bila' osmica: Hajdukova Pašta nasljednik je klupskih legendi
1

Pašalić je ‘uskočio’ u dres koji su nosili Mužinić, Slišković, Rapaić... Pašta, kako ga zovu suigrači, karijeru će od ljeta nastaviti u Chelseaju, a do tada će biti nositelj igre

VIDEO

Bez obzira radi li se o beskompromisnom borcu Draženu Mužiniću, virtuozu s loptom Blažu Sliškoviću, nepredvidivom Milanu Rapaiću ili novoj zvijezdi Hajduka Mariju Pašaliću..., igrači s brojem osam na dresu Hajduka redovito su bili ljubimci Torcide.

Dres Hajduka s brojem osam nosili su u prošlosti brojni veliki igrači, a danas ga nosi Mario Pašalić koji u svojoj igri pokazuje sve karakteristike nekadašnjih velikih ''osmica''. Nakon Frfe, Bake i Mikija, Hajdukovu igru nosi - Pašta!

- Taj mali mi je odmah zapeo za oko, talentiran je i jako zreo za svoje godine, ali i karakteran, pokazao je da se ne predaje niti kad se čini da je utakmica izgubljena - kazao je Blaž Slišković i dodao kako mu se posebno sviđa što je Pašalić s obje noge čvrsto na zemlji.

- Njegovo ponašanje tijekom utakmice i izjave otkrivaju kako je to kvalitetno odgojeno dijete, koje slava i uspjeh neće promijeniti.

Još jednu veliku ''osmicu'' Milana Rapaića oduševila je Pašalićeva raznovrsnost.

- On je do sada dao osam golova, svih osam različitih, lijevom nogom, desnom, glavom, petom... Izvanredan je igrač i pred njim je velika budućnost, nije ni čudo da ga je Chelsea uzeo.

Dražen Mužinić u prvi plan je istaknuo karakter.

- To je momak koji igra podjednako dobro u oba smjera, koji je polivalentan i kojem ništa nije teško. On konstantno napreduje i ne bi me iznenadilo da ode s reprezentacijom u Brazil. Prije godinu dana rekao sam kako me podsjeća na Lamparda, nisam ni znao da mu je on idol, da će zbog njega uzeti broj osam, a kamoli da će potpisati za Chelsea - otkrio je Mužinić, koji je zaželio da mladi veznjak što duže ostane u Hajduku, kako za dobro kluba, tako i za njegov razvoj..

Mnogi bi se na Pašalićevom mjestu štedjeli, čuvali noge i čekali ljeto kada će se priključiti pripremama Chelseaja. No Pašalić nije taj tip, siguran je u to i Igor Tudor.

- Prijatelji su me pitali hoće li se Pašta štedjeti i izbjegavati duele, kazao sam im kako sam siguran da on nije takav -rekao je Tudor.

- Svjestan je kako dobrim igrama u Hajduku ovoga proljeća može izboriti bolju startnu poziciju kad dođe u Chelsea. Samo neka tako nastavi - dodao je Slišković.

Pašalić će na ljeto vjerojatno napustiti Poljud, no u omladinskom pogonu Hajduka već raste njegov nasljednik - Nikola Vlašić. Ima sve predispozicije i karakteristike da postane novi Pašalić i novi ljubimac Torcide. Odrastao je u omladinskom pogonu Hajduka, vrhunski je potencijal, kako fizički, tako i tehnički, zabio je juniorima Dinama dva gola, baš kao i Pašalić njihovim seniorima, i - nosi osmicu na leđima..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...