Obavijesti

Sport

Komentari 166

Bild tvrdi: Niko Kovač postaje novi trener velikana Bayerna!

Bild tvrdi: Niko Kovač postaje novi trener velikana Bayerna!
3

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik Niko Kovač od sljedeće će sezone preuzeti klupu Bayerna iz Münchena, objavio je njemački list Bild u četvrtak navečer

VIDEO

Petnaest godina nakon što je otišao iz Bayerna kao igrač, Niko Kovač (46) vraća se u klub kao - trener! Tako tvrdi njemački list Bild, koji je u četvrtak ekskluzivno objavio kako su čelnici minhenskog velikana postigli dogovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem koji sada vodi bundesligaša Eintracht iz Frankfurta.

S Allianz Arene odlučili su kako će nasljednik Juppa Heynckesa (72), koji se oprašta na kraju sezone, biti čovjek kojemu je njemački materinji jezik, i odabir je pao na Niku, rođenog Berlinčanina, koji je vrlo blizu da frankfurtskom prvoligašu osigura Ligu prvaka.

Kako je govorio: Treba ići korak po korak

Mogućnost da Niko sjedne na klupu giganta iz Bavarske pojavila se još prije 13 mjeseci, kada je Kovač pokušavao spustiti loptu na zemlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naučio sam da je u životu važno imati ciljeve. Ali pri tom ne smijete ići skokovima nego korak po korak. Kao mladom igraču cilj mi je bio postati profesionalac. I uspio sam u tome - govorio je tada Niko i dodao:

- Nakon toga, ciljevi su mi bili igrati prvu ligu, nastupati za reprezentaciju, zatim potpisati za Bayern i igrati Europsko i Svjetsko prvenstvo. Uvijek morate ići malim koracima. Ako sebi postavite teške ciljeve, veća je vjerojatnost da nećete uspjeti u tome.

A nije ga bilo ni na mapi

Kad je Carlo Ancelotti u rujnu neočekivano dobio otkaz praktički na početku sezone, njemačke kladionice Hrvata nisu ni uvrstile u ponudu. Odlučili su se u Bayernu za iskusnog Heynckesa, ali samo do kraja sezone. Sad je bivša desetka "vatrenih" itekako u igri iako je još početkom travnja rekao kako ostaje u - Eintrachtu.

- Nema razloga za sumnju oko toga hoću li biti ovdje i sljedeće sezone - rekao je Niko, a u tom smjeru išla je i izjava direktora kluba Fredija Bobiča:

- Mogu smiriti navijače Eintrachta. Mi nemamo nikakav kontakt s Bayernom oko Nike Kovača. Nisu ga tražili i planiramo zajedničku budućnost.

Potvrda vrlo skoro

Međutim sve se, kako se čini, u nekoliko dana sasvim okrenulo. Niko bi, kako tvrdi Bild, trebao biti i službeno predstavljen kao novi trener Bayerna do kraja mjeseca.

Niko je u Frankfurt stigao pred kraj sezone 2015/16., kad je ostavio klub u ligi nakon razigravanja za ostanak. Već iduće sezone napredovao je do 11. pozicije, a pet kola prije kraja ove sezone nalazi se na petom mjestu, dva boda ispod Leverkusena i pozicije koja donosi izravan plasman u Ligu prvaka.

Niko je trenersku karijeru počeo 2009. u mlađim kategorijama Salzburga, gdje je 2011. bio i pomoćnik. Posao u Eintrachtu bio mu je prvi angažman u nekom klubu kao glavni trener seniorske momčadi, a prije toga bio je izbornik Hrvatske U-21 i A-vrste, s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu