Sport

Komentari 106

'Bili' podržali navijače, 'modri' se pobunili: Prijeti im kazna...

'Bili' podržali navijače, 'modri' se pobunili: Prijeti im kazna...

Naime, član Dinamove uprave Krešimir Antolić i tajnik kluba Davor Bukovina požalili su se delegatu utakmicu jer su igrači Hajduka bez ikakvog dopuštenja na teren ušli u crnim majicama...

Prošlo je točno pet godina neodigranog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru. Splićani su se tada solidarizirali sa svojim navijačima koji su se nalazili na 'crnim listama' koji zbog toga nisu smjeli ući na stadion, na južnu maksimirsku tribinu.

Povodom tog događaja i svježih najava o donošenju novog Zakona o navijačima, nogometaši Hajduka su prije utakmice protiv Dinama na travnjak došli s crnim majicama na kojima je pisalo 'Hajduk uz navijače, protiv represije', te tako podržali svoje navijače. No uskoro bi zbog toga mogli biti kažnjeni. 

Naime, član Dinamove uprave Krešimir Antolić i tajnik kluba Davor Bukovina požalili su se delegatu utakmicu jer su igrači Hajduka bez ikakvog dopuštenja na teren ušli u crnim majicama koje su na sebi nosile poruku. Prenosimo pisanu izjavu delegata Ante Vučemilovića.

- Krešimir Antolić i Davor Bukovina izrazili su protest zbog najave predstavnika HNK Hajduka gospodina Krešimira Mikulandre da će igrači ispod trenirki obući crne majice s natpisom "kontra mraku, konta sili" na leđnoj strani i "Hajduk uz navijače protiv represije" na prednjoj strani, a bez prethodne suglasnosti s organizatorom utakmice i povjerenikom za natjecanje HNS-a - stoji u zapisniku.

Gotovo je sigurno da će Hajduk biti kažnjen, a pitanje je koliku će im računicu HNS 'zapapriti...'
 

Najčitaniji članci