Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bilić: Eriksen nije razvikan jer ne privlači pažnju kao Pogba

Bilić: Eriksen nije razvikan jer ne privlači pažnju kao Pogba
2

Hrvatska i Danska u nedjelju igraju osminu finala Mundijala, a najveća zvijezda Danaca će biti Christian Eriksen, kojeg je i Slaven Bilić označio udarnom iglom danske reprezentacije...

VIDEO

Hrvatska u nedjelju u Nižnji Novgorodu igra osminu finala protiv Danske, a najveća zvijezda Danaca će biti definitivno Christian Eriksen, koji je već godinama udarna igla svoje reprezentacije i Tottenhama. On je tip igrača koji se ne eksponira u medijima i kojemu ne treba samopromocija, on marljivo trenira i pokazuje svoje znanje i talent na terenu.

U posljednjih 20 nastupa za dansku vrstu Eriksen je zabio 17 golova i dodao šest asistencija, a radi se o veznom igraču. Danski navijači smatraju kako je on 99 posto reprezentacije. I bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić zna kako je upravo Eriksen glavni motor Danske i označio ga jednim od najboljih veznjaka na svijetu.

- Svi veliki klubovi ga žele. Jedini razlog zbog kojeg nije toliko razvikano ime je to što je vrlo skroman, običan dečko, dok se danas moraš malo više ponašati poput Pogbe izvan travnjaka kako bi privukao pažnju - rekao je Bilić, koji se uz par navrata dok je trenirao West Ham susreo s magičnim Dancem.

- Ponekad nije igrao dobro, ali bilo ga je nemoguće markirati. Samo pogledajte njegove golove. Dovoljno je brz, ali nije igrač koji će uzeti loptu i proći šestoricu suparnika. Može igrati s jednim ili dva dodira. Ima izvrstan osjećaj za prostor i besmisleno ga je markirati - zaključio je Nane.

Utakmicu između Vatrenih i Danske prokomentirao je i sam Eriksen, koji je u razgovoru za engleske medije nahvalio hrvatsku vrstu, posebice Modrića čije je mjesto zauzeo u momčadi Tottenhama nakon što je Luka 2012. napustio londonski sastav i preselio u Real.

- Očekuje nas teška utakmica. Hrvatska ima snažnu momčad koja igra odlično. Pratili smo ih i zaista su jaki, a Modrić je fantastičan - kazao je 26-godišnji Eriksen.

Danska je Mundijal izborila preko dodatnih kvalifikacija pobijedivši Irsku. U skupini su bili drugi iza Poljske, a potom su izbacili Irce. Prva utakmica u Kopenhagenu je završila bez golova, a u uzvratu je Danska slavila u Dublinu 5-1.

- Obožavamo igrati 'play-off' susrete, a to smo pokazali protiv Irske u dodatnim kvalifikacijama. Osmina finala će biti slična situacija, u jednoj utakmici sve je moguće - dodao je.

Njegov bivši trener Frank de Boer, koji je za vrijeme SP-a kolumnist The Independenta, smatra kako su njegove najveće osobine samopouzdanje i glad za golovima.

- Njegova glad za golovima i asistencijama je ogromna, a to je iznimno važno za ofenzivnog veznjaka. Njegove radne navike su sjajne. Trkački je moćan, ali što je još važnije brz je što njegovim suparnicima stvara velike probleme - kazao je De Boer.

Zanimljivo, kada je bio klinac Eriksen je dva puta bio na probi na Stamford Bridgeu, no Chelsea ga nije zadržao. Međutim, ugrabio ga je Ajax i sa 16 godina je preselio u Amsterdam, a OB u kojem je tada igrao zaradio je milijun eura odštete. Dvije godine kasnije debitirao je za prvu momčad 'kopljanika', a 2013. je preselio u Tottenham.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske